Büyükşehir’den Karaalioğlu Parkı’na modern peyzaj

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı girişindeki peyzaj alanlarını modern tasarımlarla yeniledi. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan parkın girişi rengarenk çiçeklerle yeni bir cazibe merkezi olacak.Büyükşehir...

Yayınlanma:
Büyükşehir’den Karaalioğlu Parkı’na modern peyzaj

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı girişindeki peyzaj alanlarını modern tasarımlarla yeniledi. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan parkın girişi rengarenk çiçeklerle yeni bir cazibe merkezi olacak.

Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini artıran peyzaj çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Karaalioğlu Parkı girişindeki Büyükşehir Belediyesi Eski Hizmet Binası önündeki alanda peyzaj çalışması gerçekleştirdi. Alana turunç, zakkum, cycas, taflan ve mevsimlik çiçeklerden oluşan modern bir tasarım gerçekleştirildi. Bitkilerin görsel niteliğini güçlendirmek için de dolamit, pomza ve mozaik gibi doğal taşlar döşendi. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği peyzaj çalışması, alanda hizmet veren işletmelerden tam not aldı.

İŞLETMELERİN ÖNÜ ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ

İşletme sahiplerinden Mehmet İlhan, “Bu meydanda hizmet veren işletmelerin önüne bir güzellik katacağını tahmin ediyorduk ama bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim. Beklentilerimizin üstünde bir görsel güzellik oldu. İşletmelerimizin önü rengarenk çiçek bahçesine döndü. Hem vatandaşların da işletmeci olarak bizlerin de çok hoşuna gitti. Peyzaj çalışmasını kazandırdıkları için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YAT LİMANI’NA BAKIM

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda da kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret etiği Yat Limanı’nda zamanla deforme olan saksıların ve kent mobilyalarının tamiratı ve boyası, sulama alt yapılarının iyileştirilmesi, ağaç budama işlemleri ve peyzaj yenileme çalışmaları yapılıyor. Peyzaj çalışmalarında belediye tarafından üretilen susuzluğa dayanıklı çimler ve çiçekler kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet