CALIGO Danışma Kurulu’na 
finans dünyasının iki önemli ismi katıldı

Finans sektörünün iki deneyimli ismi Rüçhan Çandar ve Serdar Yılmaz, Ekim 2021 itibarıyla CALIGO Danışma Kurulu Üyesi oldu. Veri ve analitik alanlarında hizmet sağlayan teknoloji şirketi CALIGO'nun danışma kurulu, finans...

Yayınlanma:
CALIGO Danışma Kurulu’na 
finans dünyasının iki önemli ismi katıldı

Finans sektörünün iki deneyimli ismi Rüçhan Çandar ve Serdar Yılmaz, Ekim 2021 itibarıyla CALIGO Danışma Kurulu Üyesi oldu. 

Veri ve analitik alanlarında hizmet sağlayan teknoloji şirketi CALIGO'nun danışma kurulu, finans sektörünün iki deneyimli ismiyle güçlendi. Rüçhan Çandar ve Serdar Yılmaz, Ekim 2021 itibarıyla CALIGO’ya Danışma Kurulu üyesi olarak katıldı. Pandemi koşullarına rağmen müşteri ve proje portföyünü genişletmeye devam ettiklerini belirten CALIGO Kurucu Ortağı Muharrem İşeri, “Danışma Kurulumuz sayesinde yurt içi ve dışındaki sektör gereksinimlerini daha yakından takip edecek, yönümüzü tayin etmede onların öneri ve deneyimlerinden faydalanacağız” dedi.

Türkiye’den Hong Kong’a uzanan bankacılık kariyeri

Rüçhan Çandar, Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Lancaster University’de finans alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bankacılık sektöründe 25 yılı aşkın deneyimi bulunan Çandar, sırasıyla Osmanlı Bankası, Garanti Bankası ve HSBC’de çeşitli görevlerde çalıştı. HSBC Türkiye’deki Teknoloji ve Hizmet Grupları Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili görevlerine ek olarak, HSBC Yatırım Menkul Değerler’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ağustos 2021 itibarıyla HSBC Grubu Stratejik Değişim Yönetimi Küresel Başkanı olarak atanan Rüçhan Çandar, yeni görevini HSBC-Hong Kong’da sürdürüyor.

BT alanında üst düzey deneyim

Serdar Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı bölümde yüksek lisansını ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. Serdar Yılmaz, 25 yıllık kariyerinde Softtech, Türkiye İş Bankası ve Anadolu Hayat Emeklilik’te üst düzey rollerde görev aldı. Eylül 2020’den bu yana Fibabanka Bilgi Teknolojileri ve Bankacılık Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyor ve Finberg Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet