ÇEVRECİ OKULLARDA DENETİM HEYECANI

TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörlüğü ve Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işbirliğinde ‘Çevreci Okullar’ ile Yeşil ve Kahverengi Bayrak denetimleri gerçekleştirildi.Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV)...

Yayınlanma:
ÇEVRECİ OKULLARDA DENETİM HEYECANI

TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörlüğü ve Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işbirliğinde ‘Çevreci Okullar’ ile Yeşil ve Kahverengi Bayrak denetimleri gerçekleştirildi.


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) İl Koordinatörlüğü ve Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işbirliğinde, Alanya genelinde 2018-2019 yılı Eko Okullar Çevre Programı kapsamında faaliyetlerine devam eden 10 okul ile (Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu, Obaköy İlkokulu, Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu, Parlayüksel İlkokulu, Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Hacıkura İlkokulu, Hidayet Görgün Ortaokulu, Emişbeleni İlkokulu, Payallar İlkokulu ve İncekum Esentepe Ortaokulu) Yeşil Bayrak Denetimleri gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra yine TÜRÇEV tarafından koordine edilen “Okullarda Orman Programı” dâhilinde faaliyetlerine devam eden Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu ve Alanya Can Anaokulu olmak üzere 2 okul ile de Kahverengi Bayrak denetimleri gerçekleştirildi. “Sıfır Atık Projesi” ile okullarda kâğıt, plastik, metal, cam, atık pil, bitkisel atık yağ geri dönüşümünde ciddi bir yol kat eden çevreci okullar, “Eko Okullar Programı” ve “Okullarda Orman Programı” kapsamında enerji ve su tasarrufu, küresel ısınma, biyolojik çeşitlilik, sağlıklı beslenme, hava, su, fidan dikimi ve ormanların korunması konuları ile çalışarak çevresel duyarlılığın küçük yaşta başlamasına dikkat çekmeye devam ediyor.

ÖĞRENCİLERLE ÇEVRE SÖYLEŞİSİ YAPILDI

TÜRÇEV Antalya Koordinatörlüğü ekipleri denetimlerde öğrenciler ile yaptıkları çalışmalar hakkında sohbetlerini gerçekleştirdi. Öğrenciler yaptıkları faaliyet görsellerini sunarak yapılan çalışmaların içeriklerinden bahsetti. TÜRÇEV İl Koordinatörü Lokman Atasoy öğrencilerin yapmış oldukları çalışmalardan ve kat etmiş oldukları noktadan duyduğu memnuniyeti paylaştı. Programa dâhil olan okullar tarafından söyleşiler sonunda TÜRÇEV ve Alanya Belediyesi Denetim Ekiplerine eko bahçe ve atölye çalışmalarını sergilemek amacı ile okul içinde mini eko geziler gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş denetimler sonucunda yapmış oldukları faaliyetlerden dolayı öğrencilere çevre dostu rozetlerden hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet