CHP 95 Yıldır Ayakta

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95.yılını Alabya Atatürk anıtının önünde kutlandıCHP 95 YILDIR AYAKTACumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü, partisinin 95. kuruluş yıldönümünde Atanın huzurunda Cumhuriyet Meydanında partililerle...

Yayınlanma:
CHP 95 Yıldır Ayakta

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95.yılını Alabya Atatürk anıtının önünde kutlandı

CHP 95 YILDIR AYAKTA

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü, partisinin 95. kuruluş yıldönümünde Atanın huzurunda Cumhuriyet Meydanında partililerle bir araya geldi. Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra söz alan CHP Antalya İl Sekreteri İlkay Budak, “Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, Anadolu Aydınlanma Devrimi’nin sönmeyecek meşalesi, kurucu ve ebedi lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir' diyerek önemini vurguladığı partimizin 95’inci kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi

İl Başkanı Ahmet Kumbul’un genel merkezin çağrısıyla İl başkanları toplantısı. Ve partinin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri sebebiyle Ankara da olduğu için bu törene katılamadığını belirten Budak, Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceklerini belirtti.

Budak konuşmasında şunlara değindi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu teminatıdır. Partimiz 95 yıldır çağdaşlığın, demokrasi ve insan haklarının, ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Partimizin en yeni üyesinden en eski üyesine kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer, dünyada ve bölgemizdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen; laiklikten ödün vermeden, Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz.

CHP'nin çok partili sisteme geçişi sağlayarak Türkiye'ye demokrasiyi getiren bir parti olduğunu söyleyen Budak. CHP'nin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes için olduğunu vurguladı. Cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin ve Demokrasi’nin yılmaz savunucuları olarak, her zaman ve her koşulda tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz”

Atatürk’ün, son katıldığı CHP’nin 1935’teki Kurultayında Yaptığı Konuşmadan da bazı başlıklar okuyan Budak, Evet, yoktan var eden az zamanda büyük işler yapan bir Türkiye’den, elindekilerin değerlerin kıymetini bilmeyen, kendi malı gibi satıp savan varı yok eden bir Türkiye’deyiz maalesef üyesi olmaktan onur duyduğumuz partimizin tüm değerlerine ve sevgili atamızın mirasına sahip çıkmaya yılmadan yorulmadan, sinmeden tıpkı bursa Nutkunda olduğu gibi, gençliğe hitabede olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Emperyalizme boyun eğmeyenlerin, kuruluşun ve kurtuluşun partisinin üyesi olmaktan gururluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partimizin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet