Çin ve Mısır Covid-19 aşısı için iş birliği anlaşması imzaladı

Çin ve Mısır arasında dün Covid-19 aşısına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu adına Çin’in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang ve Mısır Sağlık Bakan Yardımcısı Mohamed...

Yayınlanma:
Çin ve Mısır Covid-19 aşısı için iş birliği anlaşması imzaladı

Çin ve Mısır arasında dün Covid-19 aşısına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu adına Çin’in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang ve Mısır Sağlık Bakan Yardımcısı Mohamed Hassani tarafından imzalandı. Büyükelçi Liao ayrıca, Mısır Sağlık Bakanı Hala Zayed’le de bir görüşme yaptı. Liao, iş birliği protokolünün imzalanmasıyla iki ülkenin ilgili kuruluşları arasında Covid-19 aşısının AR-Ge çalışmaları, üretimi ve kullanımı alanlarındaki iş birliğinin hızlandırılacağını belirtti. 
 
Virüsün ülke sınırları tanımadığına dikkat çeken Liao, ülke halklarının aşıya ve ilaca erişme hakkına sahip olduğunu kaydetti. Liao, Çin tarafından geliştirilen birkaç aşı adayının birçok ülkede 3. faz deneylerinin sorunsuz şekilde sürdüğünü, Çin’de aşının acil kullanım programının onaylandığını ve Sinopharm tarafından üretilen inaktif aşının da Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi’nden onay aldığını ifade etti. 
 
Liao, şu ana kadar elde edilen klinik deney verilerinin, Çin tarafından üretilen aşıların nispeten iyi bir güvenlik ve etkinliğe sahip olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi. Hala Zayed ise Sinopharm’ın Mısır’daki 3. faz klinik deneylerinin sorunsuz şekilde yürütüldüğünü ve aşının güvenliği ile etkinliğinin bilimsel olarak onaylandığını söyledi.  Zayed, Çin ile aşı konusu başta olmak üzere salgınla mücadelede iş birliği yapmaya hazır olduklarını ve Çin'in desteğini sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet