COVID-19 Beyne Nasıl Ulaşıyor ?

Bilim dünyası COVID-19 virüsünün beyinde bir hasara yol açıp açmadığının tartışıyor Amerika’dan Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya, “İnmeyle, sara ile gelen Kovit hastaları var” dedi.Sarıkaya, şunları söyledi, “Nasıl...

Yayınlanma:
COVID-19 Beyne Nasıl Ulaşıyor ?

Bilim dünyası COVID-19 virüsünün beyinde bir hasara yol açıp açmadığının tartışıyor Amerika’dan Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya, “İnmeyle, sara ile gelen Kovit hastaları var” dedi.

Sarıkaya, şunları söyledi, “Nasıl beyne giriyor diye tartışmalar var. Burun kavitesine yerleştiği için koku alma siniri vasıtasıyla beyne ilerliyor. Kan yoluyla beyne ulaşıp zarar verebilir. Virüs direkt beyin hücrelerine mi zarar veriyor, bilemiyoruz. İnme vakaları çok ilginç. Kovit-19 kanda pıhtılaşmaya mı neden oluyor, yoksa enfeksiyona bağlı mı pıhtılaşma görülüyor. Kovit vakalarının bir kısmını zihinsel yetilerde zayıflama görülmüş. Koku ve tat alma da nörolojik kısımlar. Nöroloji tarafı çok bilinmiyor. Umarım nöroloji bulguları çok derin değildir. Zamanla öğreniyoruz” açıklamasını yaptı. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet