Çukurova Kent Konseyi liselilere eğitim verdi

Çukurova Kent Konseyi ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile liseli gençlere Engelli ve Toplum, Çevre Ve Koruma, Medya Okuryazarlığı, Finansal Okuryazarlık ve Deprem eğitimleri verildi.

Yayınlanma:
Çukurova Kent Konseyi liselilere eğitim verdi

Çukurova Kent Konseyi ve Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile liseli gençlere Engelli ve Toplum, Çevre Ve Koruma, Medya Okuryazarlığı, Finansal Okuryazarlık ve Deprem eğitimleri verildi.

Çukurova ilçesindeki farklı Anadolu liselerinde eğitim gören öğrenciler bu kez toplumun tümünü yakından ilgilendiren konu başlıklarında alanlarında uzman gönüllüler  tarafından  verilen   birer saatlik eğitimle bilgilendirildiler.

Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından belirlenen okullarda verilen gönüllü eğitimlerine liseli gençler büyük ilgi gösterdi.

Emine Nabi Menemencioğlu Anadolu Lisesi’nde, “Engelli ve Toplum” başlıklı konu eğitimini Atlas Derneği Başkanı Zehra Eruçar verdi. Engelli tanımını yapan  Eruçar, herkesin bir engelli potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaptı ve engelli insanlara nasıl davranılması konusuna dikkat çekti.

“Çevre ve Koruma” konusunda Kimyager Kezban Tapanyiğit ve Çevre Mühendisi Burcu Tekin Geben, İsmail Kulak Anadolu Lisesi gençleri ile buluştu. Eğitimde; Atık nedir, atık türleri nelerdir, sıfır atık ve geri dönüşüm nedir, geri dönüşüm uygulama aşamaları nelerdir, neden önemlidir, geri dönüşümde tüketicinin sorumlulukları nelerdir, ambalaj nedir, ambalaj atığı türleri nelerdir, atık pillerin çevremize zararları nelerdir, atık yağları çevremize zarar vermeden nasıl toplanır, AEEE çevremize zarar vermeden nasıl toplanır ve tekstil ürünleri nasıl toplanır gibi günlük yaşamda uygulamamız gerekenler anlatıldı.

Dr.Öğr.Üyesi Sevda Ünal da  Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi’nde gençlerle bir araya geldi. Konu başlığı “Medya Okuryazarlığı” olan buluşmada  Ünal, haber okuryazarlığının ilkeleri hakkında bilgi verdi, medyayı doğru kullanmanın zamanı da doğru kullanmak  anlamına geldiğini  belirtti.

“Finans Okuryazarlığı” konusunda  Öğretim Görevlisi Dilara Demirez, Piri Reis Anadolu Lisesi gençlerini bilgilendirdi. Finansal okur-yazarlık nedir?  sorusunu açıklarken konunun önemine dikkat çekti. Paranın kısa tarihçesi ve işlevini de anlatan Demirez iyi bir bütçe yapımını örnek öğrenci bütçesi ile açıkladı ve harcama yapmadan önceki “10 saniye” kuralını, tasarruf bilincinin  nasıl geliştirilebileceği üzerinde durdu.

Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Sibel Akarpınar Meral; Hasan Adalı Anadolu Lisesi gençlerini “Deprem” konusunda bilgilendirdi.

Ülkemiz bir deprem ülkesi olduğundan depremle birlikte yaşama bilincinin küçük yaşlardan başlayarak toplumun tüm kesimine aşılamamamız gerektiğine  dikkat çeken Meral, okullarda ders müfredatında mutlaka jeoloji  dersinin olması gerektiğini, depremin değil  binanın  öldürdüğünü  kaydetti.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet