Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları Antalya’da buluştu

Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ev sahipliğinde Antalya’da buluştu. Pandemiyle mücadele, turizm, ekonomi ve Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi başta...

Yayınlanma:
Cumhuriyet Halk Partili Belediye  Başkanları Antalya’da buluştu

Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ev sahipliğinde Antalya’da buluştu. Pandemiyle mücadele, turizm, ekonomi ve Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi başta olmak üzere pek çok konunun ele alındığı toplantı sonrası Başkan Muhittin Böcek tarafından sonuç bildirgesi okundu. Bildiride, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, siyasal krizlere rağmen 11 büyükşehir belediye başkanı olarak canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Tüm engellemelere karşın umudu çoğaltarak vatandaşlarımızın derdine derman olacağız” ifadelerine yer verildi.

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 50’sini barındıran kentleri yöneten Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Belek Selectum Luxury Resort Otel'de yapılan toplantıda pandemiyle mücadele, turizm ve ekonominin yanı sıra son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi ele alındı.

10 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

Toplantıya; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise yurt dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadı. Toplantıyı kentlerde yaşanan problemlere ortak çözümler bulmak ve projelerle ilgili bilgi alış verişinde bulunmak için düzenlediklerini anlatan Başkan Muhittin Böcek, “Bütün derdimiz vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak, sosyal demokrat anlayış içerisinde kimseyi ötekileştirmeden çalışmalar yapmak” dedi.

SONUÇ BİLDİRGESİ OKUNDU

Toplantının sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından sonuç bildirgesi okundu. Bildiride; Cumhuriyet Halk Partili 11 büyükşehir belediye başkanının Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasına hizmet verdiğine dikkat çekilerek, toplantıda Türkiye’nin öne çıkan başlıklarının bütüncül bir boyutta ele alındığı ve ortak değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

AŞI ÇAĞRISI YAPILDI

Pandemi ile mücadele konusunun da ele alındığı toplantının sonuç bildirgesinde 1 Temmuz itibari ile açıklanan yeni normalleşme sürecinin tüm sektörlere canlılık getirmesi dilendi. Bildiride, tedbirlerin elden bırakılmamasının önemine vurgu yapılarak, “Pandemi döneminde 11 büyükşehir belediyemiz başarılı bir mücadele vermiştir ve dayanışmanın en güzel örneklerini gözler önüne sermiştir. Sürecin en başından itibaren yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Her birinin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bir daha bu acıların yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı aşılanma haklarını kullanmaya davet ediyoruz. Bu süreçte fedakarca görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarımıza şükran ve saygılarımızı iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

İSRAFA KARŞIYIZ

Başkan Muhittin Böcek tarafından okunan bildiride tasarrufun, israfa karşı olmanın Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediyesinin yönetim anlayışının omurgasını oluşturduğunun altı çizildi. Başkan Böcek, “Seçim kampanyasındaki günlerimizden bu yana hepimiz israf düzeni ile mücadeleyi ve tasarrufu vatandaşlarımıza vaat ettik. O günden bu güne bu duruşumuzdan ayrılmadan kararlılıkla icraatlarımızı yürüttük. Bu tedbirlerle ciddi başarı elde edilmiş, mali bütçelerimize katkı sağlanmıştır” dedi.

MADDELER AÇIĞA KAVUŞTURULSUN

30.06.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesinin belediyeler yakından takip edildiğine dikkat çekilen bildiride, “Bu genelgenin istisnasız tüm kamu kurumlarını kapsaması gerektiği inancındayız. Söz konusu genelgenin, belediyelerimizin görevlerini yapması yönünde bazı engeller oluşturabileceği kanaatindeyiz. Bu hususta, ilgili kurumlarla irtibat kurarak belli maddelerin açıklığa kavuşturulmasını talep edeceğiz” denildi.

CUMHURBAŞKANINDAN TOPLANTI TALEBİ

Başkan Muhittin Böcek tarafından kamuoyuyla paylaşılan bildiride ayrıca Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile ilgili belirsizliklerin giderilmesi ve Belediyelerin birikmiş tüm diğer sorunlarının değerlendirilmesi adına Cumhurbaşkanı ile 11 Eylül 2019 tarihinde yapılan 30 Büyükşehir Belediyesi toplantısının bir benzerinin en kısa sürede yapılmasının gerekliliğine dikkat çekilerek, toplantı talebinde bulunuldu.

YENİ TURİZM POLİTİKASI OLUŞTURULSUN

Turizm konusunun da ele alındığı toplantı sonrası okunan bildirinin devamında şu ifadelere yer verildi: “Başkanlığını yürüttüğümüz 11 büyükşehirimiz, Türkiye turizminin odağıdır. Şehirlerimiz, Türkiye turizm ekonomisine büyük katkılar yapmaktadır. Günümüzde turizm ekonomisi kum, deniz, güneş turizminden çok daha fazlasını ifade etmektedir. Turistlerin talepleri kültür ve doğa ekseninde gelişmekte ve ana akım turizmin türleri çeşitlenmektedir. Bu nedenle, Büyükşehirlerimizde sadece kıyı ilçelerinde değil, iç kesimdeki kırsal ilçelerimizde de turizmin gelişmesi için kararlılıkla çalışmaları sürdürüyoruz. Türkiye genelinde de benzer bir politika uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin turizm gelirini artırmak ve bu gelirin ülkemizin tüm illerinde adil bir şekilde dağılması için Türkiye’nin yeni bir turizm politikası oluşturulması ve uygulanması gerektiğini savunuyoruz.”

KANUN TASLAĞI ELEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması sonuç bildirgesinde turizmin sadece büyükşehirlerde değil, Anadolu’nun ve Trakya’nın birbirinden değerli tüm il ve ilçelerinde yaygınlaşması için Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının ilgili tüm bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla birlikte çalışmayı ve tecrübelerini aktarmayı istediği ifade edildi. Bildiride ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından meclise gönderilen ve meclis ihtisas komisyonundan geçen Turizm Teşvik Kanunu Taslağı’na ilişkin düşünceler de yer aldı. Bildiride bu konuyla ilgili, “Taslağa göre belediye sınırları içinde bulunan yeme-içme, eğlence, günübirlik mesire alanları ile konaklama tesisleri ve plajlar dahil turizmle ilgili alanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tasarruf ve denetimine bırakılacaktır. Bu yaklaşımın belediyelerin gelirlerine el koyma anlamını taşıdığı ve işlemeyeceği ortadadır” denildi.

Bildiri, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, siyasal krizlere rağmen 11 Büyükşehir Belediye başkanı olarak canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Tüm engellemelere karşın umudu çoğaltarak vatandaşlarımızın derdine derman olacağız” ifadeleriyle son buldu.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Bildirisi tam metni şöyle:

“Türkiye nüfusunun yarısından fazlasına hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkanları olarak, buluşmalarımızın pandemi sebebiyle yaptığımız online toplantılar dahil, 11.sini Antalya Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, turizm cenneti Antalya’da gerçekleştirdik.

Toplantımızda her zaman olduğu gibi Türkiyemiz’in öne çıkan başlıklarını bütüncül bir boyutta ele alarak ortak değerlendirmelerde bulunduk.

1 Temmuz itibari ile açıklanan yeni normalleşme sürecinin tüm sektörlere canlılık getirmesini diliyor ve bu konuda tedbirlerin elden bırakılmamasını çok önemsediğimizi ifade ediyoruz. Pandemi döneminde 11 büyükşehir belediyemiz başarılı bir mücadele vermiştir ve dayanışmanın en güzel örneklerini gözler önüne sermiştir. Sürecin en başından itibaren yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Her birinin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bir daha bu acıların yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı aşılanma haklarını kullanmaya davet ediyoruz. Bu süreçte fedakarca görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarımıza şükran ve saygılarımızı iletiyoruz.

Kamuoyunun çok yakından bildiği gibi, tasarruflu ve israfa karşı yönetim anlayışı 11 büyükşehir belediyemizin yönetim anlayışının omurgasını oluşturmaktadır. Seçim kampanyasındaki günlerimizden bu yana hepimiz israf düzeni ile mücadeleyi ve tasarrufu vatandaşlarımıza vaad ettik. O günden bu güne bu duruşumuzdan ayrılmadan kararlılıla icraatlarımızı yürüttük. Bu tedbirlerle ciddi başarı elde edilmiş, mali bütçelerimize katkı sağlanmıştır.

Bu nedenle 30.06.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesini belediyelerimiz yakından takip etmektedir. Bu genelgenin istisnasız tüm kamu kurumlarını kapsaması gerektiği inancındayız.

Söz konusu genelgenin, belediyelerimizin görevlerini yapması yönünde bazı engeller oluşturabileceği kanaatindeyiz. Bu hususta, ilgili kurumlarla irtibat kurarak belli maddelerin açıklığa kavuşturulmasını talep edeceğiz.

Bu belirsizliklerin giderilmesi ve Belediyelerimizin birikmiş tüm diğer sorunlarının değerlendirilmesi adına Sayın Cumhurbaşkanı ile 11 Eylül 2019 tarihinde yaptığımız 30 Büyükşehir Belediyesi toplantısının bir benzerinin en kısa sürede yapılmasının gerekliliğine inanıyor ve bu toplantıyı talep ediyoruz.

Başkanlığını yürüttüğümüz 11 Büyükşehirimiz, Türkiye turizminin odağıdır. Şehirlerimiz, Türkiye turizm ekonomisine büyük katkılar yapmaktadır. Günümüzde Turizm ekonomisi kum deniz güneş turizminden çok daha fazlasını ifade etmektedir. Turistlerin talepleri kültür ve doğa ekseninde gelişmekte ve ana akım turizmin türleri çeşitlenmektedir. Bu nedenle, Büyükşehirlerimizde sadece kıyı ilçelerinde değil, iç kesimdeki kırsal ilçelerimizde de turizmin gelişmesi için kararlılıkla çalışmaları sürdürüyoruz.

Türkiye genelinde de benzer bir politika uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin turizm gelirini artırmak ve bu gelirin ülkemizin tüm illerinde adil bir şekilde dağılması için Türkiye’nin yeni bir turizm politikası oluşturulması ve uygulanması gerektiğini savunuyoruz.

Turizmin sadece başkanları olduğumuz büyükşehirlerde değil, Anadolu’nun ve Trakya’nın birbirinden değerli tüm il ve ilçelerinde yaygınlaşması için tüm ilgili bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla birlikte çalışmayı ve tecrübelerimizi aktarabilmeyi istiyoruz.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından meclise gönderilen Turizm Teşvik Kanunu Taslağı, meclis ihtisas komisyonundan geçmiştir. Taslağa göre belediye sınırları içinde bulunan yeme-içme, eğlence, günübirlik mesire alanları ile konaklama tesisleri ve plajlar dahil turizmle ilgili alanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tasarruf ve denetimine bırakılacaktır. Bu yaklaşımın belediyelerin gelirlerine el koyma anlamını taşıdığı ve işlemeyeceği ortadadır.

Değerli Basın Mensuplarımız,

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, siyasal krizlere rağmen 11 Büyükşehir Belediye başkanı olarak canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Tüm engellemelere karşın umudu çoğaltarak vatandaşlarımızın derdine derman olacağız.

Bu buluşmamız vesilesiyle, tüm vatandaşlarımızın yaklaşmakta olan mübarek kurban bayramını kutluyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet