Dağcılar Karagöl’e Yürüdü

Manisa Spilos Dağcılık kulübü üyeleri değişik söylencelere de konu olan antik Karagöl’e yürüdü. Etkinliğe 70 doğasever katıldı.Spilos Dağcılık başkanı Mehmet Güllüpunar yaptığı açıklamada, “Kurudere Köyüne...

Yayınlanma:
Dağcılar Karagöl’e Yürüdü

Manisa Spilos Dağcılık kulübü üyeleri değişik söylencelere de konu olan antik Karagöl’e yürüdü. Etkinliğe 70 doğasever katıldı.

Spilos Dağcılık başkanı Mehmet Güllüpunar yaptığı açıklamada, “Kurudere Köyüne geldiğimizde kardeş kulüp Turgutlu-Olimpos Dağcılık 18 üyesi ile misafir olarak bize katıldı. Etkinliğe katılan arkadaşlarımızı parkur ve yürüyüş hakkında kısa bilgilendirmenin ardından ormanlık alandaki patikalardan yarım saatlik bir yürüyüşle Mengenesuyu’na ( kahvaltı yeri) geldik. Kahvaltı molasının bitimiyle ekip olarak yine ormanlık alandaki dar patikalardan yaklaşık iki saatlik yürüyüşle Karagöle ulaştık. Burada Karagöl’le ilgili söylenceler anlatıldı, oyunlar oynandı, halaylar çekildi, yenildi, içildi, eğlenildi. Dostluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, paylaşımın en güzel örnekleri yaşandı. Ekip olarak birlikte yürümenin keyfini çıkararak güzel ve güneşli bir kış gününde güzel bir etkinlikte daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Daha sonra Alaniçi köyüne yürüyerek 16 km’lik parkuru burada sonlandırdık. Etkinliğe katılan üyelerimize, Turgutlu’dan katılan konuklarımıza doğaya ve çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim. Spilos Dağcılık ve Trekking etkinlikleri her pazar aralıksız devam ediyor. 22Aralık 2019 Pazar günü Karlık-Kanyon-Oduncuyolu Doğa Yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Etkinliğe katılmak için 0 535 728 71 77 numaralı telefonu arayıp kayıt yaptırmalısınız. Ayrıntılı bilgi için: www.spilostrekking.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Etkinliklerimize tüm doğaseverler davetlidir” dedi.

MİTOLOJİK ÖYKÜ

Karagöl’le ilgili mitolojik öykü: MÖ 600 yıllarında yaşayan Tantalos Baştanrı Zeus ile bir insan dilberi olan Pluton’un oğludur. Tantalos Spilos Dağında Frigya halkıyla yaşar. Pelops Ve Niobe adında iki çocuğu vardır. Tantalos tanrıların sofrasına oturabile tek fanidir. AnadoluTanrıçası Kibele’ye inandığı için Helen Tanrılarını küçümser ve onları sınamaya kalkar. Oğlu Pelops’u kesip pişirerek ziyafet sofrasında tanrılara sunar. Amacı tanrıların yamyam olduklarını –insan eti yediklerini-kanıtlayarak onları küçük düşürmektir. Tanrılar bu durumu fark edince Tantalos cezalandırılır. Verilen ceza Tantalos İşkencesi olarak bilinir. Baştanrı Zeus onu Yeraltı Ülkesinde açlık ve susuzluğa mahkum etti. Mitolojiye göre Tantalos Spil Dağı’nın bir yarığına atılarak Hadese gönderildi. Bu yarık daha sonra göl haline geldi. Tantalos Gölü diye adlandırıldı. Yamanlar Dağı’ndaki bu gölün suyu siyah renkte olduğu için bölgede yaşayan halk bu göle KARAGÖL adını verdi.(BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet