Diş Hekimliği Fakültesi Eğitime Başlıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde 60 Türk 10 Yabancı Uyruklu olmak üzere 70 öğrenci bu Eylül’de eğitime başlayacak.Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ndeki 15 yeni bölüme bu Eylül’de...

Yayınlanma:
Diş Hekimliği Fakültesi Eğitime Başlıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde 60 Türk 10 Yabancı Uyruklu olmak üzere 70 öğrenci bu Eylül’de eğitime başlayacak.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ndeki 15 yeni bölüme bu Eylül’de ilk defa öğrenci alınmasının YÖK tarafından onaylanmasının ardından, bir müjde de Diş Hekimliği Fakültesi için geldi. Diş Hekimliği Fakültesi için de 60 Türk 10 Yabancı Uyruklu olmak üzere toplam 70 öğrencinin bu Eylül’de eğitime başlaması YÖK tarafından kabul edildi.

Diş Hekimliği Fakültesi, daha önce bir süre ALKÜ Rektörlük binası olarak da kullanılan Konaklı’daki eski Belediye binasında hizmet verecek. Binanın Diş Hekimliği Fakültesine uygun hale getirilmesi için Şubat 2018’de başlanan tadilat işleminde ise son aşamaya gelindi. Fakülte binasında yapılan tadilatla halka diş sağlığı tedavisi verecek birçok kliniğin yanı sıra, öğrencilerin eğitim göreceği derslikler ve laboratuvarlar da hazır hale getiriliyor.

“FAKÜLTEDE EĞİTİM VE SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK”

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Kuruluşundan sonraki ikinci yılında Tıp Fakültesi öğrencilerini eğitime başlatan Üniversitemiz, üçüncü yılında ise Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerini eğitime başlatıyor. Alanya’mızda nitelikli sağlık hizmetine katkı sunmanın yanında; tercih edilen, popüler bölümler ile Üniversitemiz Alanya’ya yakışan bir şekilde hızla büyüyor. Diş Hekimliği Fakültemiz inşallah birkaç ay içinde Alanya halkına klinik ve tedavi hizmeti vermeye başlayacak, Eylül’de ise Diş Hekimliği birinci sınıf öğrencilerimiz eğitimlerine başlayacak.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet