DNA Örneklerinden Tespit Edildi

DNA Örneklerinden Tespit Edilen Cinayet Zanlısı Yakalandı04 Nisan günü saat 13.00 sıralarında Korkuteli İlçesi Gölbetler Mevkiinde D.K. isimli bayan şahsın ormanlık alan içerisinde battaniyeye sarılı toprağa gömülü vaziyette...

Yayınlanma:
DNA Örneklerinden Tespit Edildi

DNA Örneklerinden Tespit Edilen Cinayet Zanlısı Yakalandı

04 Nisan günü saat 13.00 sıralarında Korkuteli İlçesi Gölbetler Mevkiinde D.K. isimli bayan şahsın ormanlık alan içerisinde battaniyeye sarılı toprağa gömülü vaziyette öldürülmüş olarak bulunması olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Olay yerinde maktülenin sarılı halde olduğu kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşan battaniye ile D.K.’nın kendi adına ait facebook hesabında 23.08.2017 tarihinde yapmış olduğu fotoğraf paylaşımında olay yerindeki maktülün sarılı halde olduğu battaniyeye benzer kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşan bir battaniye olduğu tespit edilmiş, D.K.’nin kendi facebook hesabından paylaşmış olduğu bahsedilen fotoğraf ile alakalı, fotoğrafın nerede çekildiğine yönelik yapılan araştırmalarda, fotoğrafın maktüle D.K.’nın boşandığı eşinin babasının evi olduğu tespit edilmiştir.

Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığınca CMK 75. 76. Ve 78. Maddeleri gereğince Beden Muayenesi Genetik İncelemeler ve Fiziki Kimliğinin Tespiti hakkında yönetmelik kapsamında yapılan incelemede maktülenin vücudundan alınan bir erkeğe ait DNA’nın sağlık memurları tarafından olayın şüphelileri olabilecekleri değerlendirilen 26 şahsa ait DNA örneklerinde yapılan karşılaştırmada maktulenin eski eşi olan A.Y. isimli şahsa ait olduğu tespit edilmiştir.

Şüpheli A.Y. isimli şahıs Korkuteli ilçesi Kiremitli Mahallesinde yakalanmıştır. A.Y. isimli şahıs ‘KASTEN İNSAN ÖLDÜRME’ suçundan düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet