Dünya Kök Hücre Derneği'nde İlk Türk Doktor
Dünya Kök Hücre Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda Bio-teknoloji, Yaşam Bilimi ve Sağlıkta Gelişmeler konularında büyük çalışma ve atılımlar yapan ve bu konuda Dünyanın en büyük grubunun başında olan Benito Nova,...
Dünya Kök Hücre Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda Bio-teknoloji, Yaşam Bilimi ve Sağlıkta Gelişmeler konularında büyük çalışma ve atılımlar yapan ve bu konuda Dünyanın en büyük grubunun başında olan Benito Nova, Derneklerinin danışma kuruluna, ilk defa bir Türk doktorunu getirdiler.
Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahı, el cerrahisi, baş ve yüz-çene cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Veli Karaaltın; Kök Hücre Tıbbının kem doktorlar hem de hastalar için ulaşılabilir hale getiren gruba danışman olarak atandı.
Dünya genelinde regenerative tıp ve terapileri konusunda anahtar oyuncu statüsünde olan Global Stem Cells Group (Dünya Kök Hücre Derneği) kök hücre konusunda tüm ülkelere yenilikleri ve gelişmeleri aktarmakta büyük rol üstlenmiştir. Amaç bu yeniliklerin hem doktorlar hem de hastalar tarafından kullanılabilir teknolojilere indirgenmeleridir.
Geleceğin modern tıbbı kök hücre tedavisidir
Dernek Aynı zamanda doktorlara, yenilikçi tedavi yöntemlerinin eğitimini vererek bu sayede hayat kurtaran tıbbi çözümleri, son teknolojik gelişmeleri ihtiyacı olan hastalara ulaştırmayı başarmışlardır.
GSCG, Kök Hücre Merkezi son derece donanımlı ve deneyimli kök hücre tedavisini kullanan doktorların en büyük network alanı olmakla beraber rejenerative tıpta Dünya çapındaki hastalara en son teknolojilerin ulaşmasını sağlamış ve bunun tıptaki en geçerli metodoloji olduğunu göstermeyi misyon edinmişlerdir.
İnsan vücudunun en büyük tedavi gücü kendi içinde saklı
GSCG’nin Danışma Kuruluna getirilen ilk Türk Doktorumuz Dr. Mehmet Veli Karaaltın; tıpta uzmanlık için girilen TUS sınavında 25.000 doktor arasında 12. olmuş son derece başarılı bir cerrah olmakla beraber hem Türkiye Plastik Rekonstrüktif & Estetik Cerrahi Kurulu hem de Avrupa Plastik Rekonstrüktif & Estetik Cerrahi Konseyinin (E.B.O.P.R.A.S) üyesidir.
Onlarca makalesi yayınlanan Dr. Karaaltın’ın bilinen başarıları arasında mikrovasküler serbest flepler, sinir transferleri, brakial sinir paralizi ve doku transferi yer almaktadır. Dr. Karaaltın yüz felci tedavisinde devrimsel bir teknik olan kas transferi tekniğini icat edip popüler hale getirmiştir. Dünyada üçüncü komple yüz naklini ve dünyada ilk Dört Ekstremite Nakli girşimini gerçekleştiren “Hacettepe Ekibinin” üyelerinden bir tanesidir.
Son 5 yıl boyunca, Dr. Karaaltın Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp alanlarında faaliyet göstermektedir. Diabetik yaralar, yanık vakaları, Hücre spreyi ve meme rekonstrüksiyonunda yüzlerce hastayı tedavi etmiştir. Yüz gençleştirme için, olağanüstü bir yöntem olan Selüler terapinin kullanıldığı Dört Köşe konseptini geliştirdi.
Halen, lenfatik obstrüksiyonu tedavi etmek için mikrovasküler lenf nodu transferinde yeni ufuklara yelken açmakta ve çok seviyeli vaskülarize lenf nodu transferi ile ilgilenmektedir. Halk arasında Fil Hastalığı olarak bilinen ve yaşam kalitesini son derece düşüren bu hastalığın tedavisinde ilk 3 bölge lenf transferi yaparak Türkiye ve Dünya da sınır tanımayan doktorlar listesine girmiştir.
Ayrıca, burun ameliyatında 3D tarama ve baskı teknolojisini uygulayarak ve teknolojiyi simülasyonun ötesine geçen bir seviyeye çekmeyi hedefleyen yeni buluşu "3D Rhinoplasti" yöntemini (3D rhinoplasti'ye hiper bağlantısı) geliştirdi.
Dr. Adnan Erdem ile birlikte “Saç kaybında” algoritmik bir sistemik yaklaşım sunan “Pixelence İstanbul” yöntemini geliştirdi. Son olarak, Dr. Karaaltın, aksiller portlu implantlarda sonuçları en iyi duruma getirme imkanı veren Göğüs büyütmede Ultimat "Davinci Robot Teknolojisi"ni ilk kez sunmaktadır.
Rejenerative tıpta yağ bankalarının kurulmasından, kök hücre ile özel yara ve yüz tedavilerinde, cilt gençliğinin korunması ve iyileştirilmesinde literatüre geçecek uygulama ve tedaviler yapan Dr. Karaaltın, Dünya çapında gerçekleştirdiği ameliyatlarla pek çok alanda öncülük yapmıştır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.