Efe Güven : “Havaalanları Evimiz Oldu”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımının Başantrenörü Efe Güven, GS TV’de İbrahim Demir’in hazırlayıp sunduğu Son Topa Kadar programına konuk oldu ve kadın basketbol takımının sezonunda şu ana kadarki gelişmeleri değerlendirdi.“HAVAALANLARI...

Yayınlanma:
Efe Güven : “Havaalanları Evimiz Oldu”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımının Başantrenörü Efe Güven, GS TV’de İbrahim Demir’in hazırlayıp sunduğu Son Topa Kadar programına konuk oldu ve kadın basketbol takımının sezonunda şu ana kadarki gelişmeleri değerlendirdi.

“HAVAALANLARI EVİMİZ OLDU”

Deplasman maçları nedeniyle havaalanlarında uzun saatler geçirdiklerini ifade eden Güven, “Üç veya dört gün dışında eve dahi gidemediğimiz, bunun dışında sürekli deplasmanlar için seyahatlerin, uçuşların olduğu, havaalanlarının evimiz olduğu bir dönemden geçtik. Beş deplasman maçını üst üste oynadık ki bu sporda çok nadir rastlanacak bir şey. Ankara seyahatimiz dışında hepsi çok yorucu geçti. En az süreni 10 saat aldı. Eve dönmenin verdiği rahatlık bizim için daha fazla. Bu beş maçlık dönemde dört galibiyet almak ayrı bir özgüven ve konfor da getirdi tabii ki” dedi.

“TAKIMDAKİ HERKES BİRBİRİNİ SAHİPLENDİ”

Takımda dayanışmanın üst düzeyde olduğunu anlatan Güven, “Maç içerisinde gelişen bir durum sonrası tek yabancıyla kaldık. Ama benim için yabancı veya Türk oyuncu diye bir ayrım yok. Takımda kaç oyuncu varsa hepsi benim için bir. Bunun böyle olduğunu bu maçta da gösterdik. İnsanların ‘Dört Türk, bir yabancıyla oynadılar, yine kazandılar’ diye olumlu yorumları, bizi mutlu ediyor. Bu bizim ne kadar bir arada olduğumuzu ve ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösteriyor. Basketbolun da bir takım oyunu olduğunu gösteriyor. O maçta Bria Hartley takımın sayılarının yarısını attı ama biz sahada bir takım gibi oynadık. Takım olarak çok iyi savunma yaptık. Hepimizin kafasında geçen seneki kadar iyi savunma yapıp yapamayacağımızın soru işareti vardı. Milli takım arasına kadar istediğimiz seviyeye geleceğimizi söylüyordum. Ama milli araya kadar oyuncular eksildi, bazı değişiklikler zorunlu oldu. Ama son üç maçta takım daha da kenetlendi, o aile ortamını oluşturduk. Herkes birbirini sahiplendi. Oyuncuların maç sonunda verdiği tepkilerden de bu anlaşılıyor. Birevim Elazığ İl Özel İdare galibiyetini teknik taktikten çok ruhla ve forma sevgisiyle kazandık” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet