Ege Üniversitesinde “Koy-u Kırmızı” dans tiyatrosu duygulandırdı

Ege Üniversitesinde (EÜ) “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında “Koy-u Kırmızı” dans tiyatrosu izleyicilerle buluştu.

Yayınlanma:
Ege Üniversitesinde “Koy-u Kırmızı” dans tiyatrosu duygulandırdı

Ege Üniversitesinde (EÜ) “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında “Koy-u Kırmızı” dans tiyatrosu izleyicilerle buluştu. EÜ Rektörlüğü ve EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı iş birliğinde düzenlenen dans tiyatrosu, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Etkinliğe, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Prof. Dr. Hakan Atılgan, Prof. Dr. Cemil Gürgün,  EÜ Senato Üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

“Hepsi de insandılar”

İlk kez 16 yıl önce izleyicilerle buluşan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde temsiller vermiş olan  “Koy-u Kırmızı” ile Çanakkale Savaşı’nda yaşanan zorluklar ve Türk milletinin mücadelesi anlatıldı. “Hepsi de insandılar” mottosuyla yola çıkan dans tiyatrosu büyük beğeni topladı. Gösterim sonrası yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşı’nın Türk tarihindeki önemine dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Çanakkale Savaşı’na ve anma etkilerine özel bir önem veriyoruz. Çanakkale Savaşı, gerçekten bir milletin yoktan nasıl var olduğunu ve vatanın ne demek olduğunu anlatıyor. Tarihimizde birçok önemli savaş var ama Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı bizi millet yapan savaşlardır diyebiliriz. Bu dans tiyatrosunda emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi. Ekibe çiçek takdim eden Rektör Budak, 17-18 Mart tarihlerinde Egeli öğrenciler ve çalışanlar ile birlikte Çanakkale gezisinde olacağını da ifade etti.  

Hoşaf ikram edildi

Gösteri sonrası katılımcılara Çanakkale Savaşı'nda ülkeyi canları pahasına koruyan kahraman askerlerin bir öğünü olan hoşaf ve ekmek ikram edildi. Yönetmenliğini EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sema Erkan, Dr. Ferruh Özdinçer ve Doç. Dr. Ömer Barbaros Ünlü’nün üstlendiği dans tiyatrosunun müzikleri Öğretim Görevlisi Tarkan Erkan, Doç. Dr. Barbaros Bozkır ve Öğr. Gör. Ahmet Serdar Kastelli; makyaj tasarımı Doç. Dr. Füsun Aşkar ve kostüm tasarımı ise Öğr. Gör. Merih Oldaç tarafından hazırlandı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet