“Eğitimde FETÖ Kadrolaşması” Uyarısı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2014-2016 arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan atamalar hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı Geylan, o yıllarda FETÖ terör örgütünün kamuda etkin olduğu uyarısında...

Yayınlanma:
“Eğitimde FETÖ Kadrolaşması” Uyarısı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2014-2016 arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan atamalar hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı Geylan, o yıllarda FETÖ terör örgütünün kamuda etkin olduğu uyarısında bulunarak, o dönemdeki mülakat komisyonlarının teşkili ve yaptığı puanlamaların dikkatle tetkik edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılında Türkiye Sevdalıları Birarada” temalı İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantılarının ikincisi Antalya’da başladı. Toplantıda konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, önemli açıklamalarda bulundu. Yönetici atamaları hakkında konuşan Geylan, “2014-2016 yılları FETÖ lanetinin kamuda hala etkin olduğu bir dönemdi. Dolayısıyla bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nda özellikle mülakatlar marifetiyle yapılan yönetici atamalarının, o mülakat komisyonlarının teşkilinin ve o komisyonların yaptığı puanlamaların devletimiz tarafından temkinli bir yaklaşımla dikkatle tetkik edilmesi gerekmektedir.” dedi.

AYNI SENDİKANIN ÜYESİ !!!

Geylan şunları kaydetti: “2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu’nu değiştirdi. On binlerce yönetici mülakat marifeti ile alaşağı edilirken, yine on binlerce yeni yönetici mülakatla iş başına getirildi. O süreçte türlü rezaletler yaşandı. Örneğin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde beşer kişiden oluşan 9 komisyon kuruldu. 100 tam puan alan 86 kişinin 81’i sadece bir sendikanın üyesi idi. 90 ve üzere puan verilen aday sayısı 124 kişi idi ve büyük bir tesadüf eseri (!) 117 tanesi yine aynı sendikanın üyesi idi. Bu sonuçları Sayın Bakan ve Bakan Yardımcıları ile bulunduğum bir ortamda da paylaştım ve şunu ifade ettim: “Bu tabloyu iki şekilde okuyabiliriz: Ya İstanbul’daki en becerikli, en akıllı en yetenekli, en girişken müdür ve müdür adayları toplanmışlar o sendikaya üye olmuşlar ve bunların dışında ne kadar yetersiz var ise başka sendikalara dağılmış ya da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kurmuş olduğu komisyonlar çekirdek çitler gibi çatır çatır Allah’tan korkmadan kul hakkı yemişler” (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet