Eker-BYK Trofesi Uludağ Kupası ile Tatile Girdi

Güney Marmara’nın yıllardır başarıyla devam eden etkinliği Eker-BYK Trofesi’nin bu yılki üçüncü ayak yarışları olan Uludağ Kupası, Tirilye’de gerçekleşti. Bu yılki yarışlara, büyük denizci Sadun Boro’yı anma...

Yayınlanma:
Eker-BYK Trofesi Uludağ Kupası ile Tatile Girdi

Güney Marmara’nın yıllardır başarıyla devam eden etkinliği Eker-BYK Trofesi’nin bu yılki üçüncü ayak yarışları olan Uludağ Kupası, Tirilye’de gerçekleşti. Bu yılki yarışlara, büyük denizci Sadun Boro’yı anma etkinlikleri damga vurdu. Tatile giren Trofe, Ekim ayında Cumhuriyet Kupası ile devam edecek.

Eker-BYK Trofesi 2016’nın üçüncü ayak yarışları olan iki günlük Uludağ Kupası, 4-5 Haziran tarihleri arasında Gemlik Körfezi’nde gerçekleşti. Bu kupa ile Trofe, Bursa bölgesi yelkencilerinin çoğunun Güney’e iniyor olmasından dolayı, her yıl olduğu gibi Ekim ayına kadar tatile girdi. Trofe’nin bir sonraki yarışı 29-30 Ekim’de gerçekleşecek Cumhuriyet Kupası.

Bursa Yelken Kulübü’nün, Eker’in sponsorluğunda gerçekleştirdiği Eker-BYK Trofesi 2016’nın üçüncü etkinliği olan Uludağ Kupası, 4-5 Haziran tarihleri arasında Gemlik Körfezi’nde gerçekleşti.  4 Haziran Cumartesi günü için coğrafi rota, Tirilye-Güzelyalı-Kapaklı-Tirilye olarak planlanmıştı ancak rüzgârın, bu rotayı tamamlamaya yetmeyebileceğine kanaat getiren Hakem Komitesi, kısa rota vererek Tirilye-Güzelyalı-Tirilye alternatif rotasına start verdi.

BORO ANISINA DENİZE ÇİÇEK

Ancak starttan önce yarışa katılan tüm tekneler, yarışmayan teknelerin de katılımıyla, bir yıl önce aramızdan ayrılan büyük denizci, büyük usta Sadun Boro anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve denize çiçek bıraktı. Anma törenine katılan yarış dışı teknelerin bölgeden ayrılmasının ardından start süreci başlatıldı ve tüm sınıflar için start, 12.40’ta verildi.

İlk günün yarışlarının ardından, katılan teknelerin ekipleri, Bursa Yelken Kulübü tarafından Tirilye’deki Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sadun Boro’yu Anma Etkinliğine katıldılar.

BİR SONRAKİ YARIŞ 29 EKİM’DE

Uludağ Kupası, 5 Haziran Pazar günü Tirilye önünde gerçekleşen sosis rota yarışı ile devam etti. Ancak hava, planlanan iki adet şamandıra yarışına izin vermedi ve ancak tek yarış gerçekleşebildi.  Yarışların ödül töreni, her zaman olduğu gibi Eker’in evsahipliğinde, Tirilye ana mendireği üzerinde yapıldı. Trofe’nin dördüncü ayak yarışları Cumhuriyet Kupası, 29-30 ekim 2016’da yine Tirilye’den start alacak.

ULUDAĞ KUPASI SONUÇLARI

IRC YARIŞ

  1. Evolution / Gemlik Yelken Kulübü
  2. Eker Yayık Ayran / Ahmet Eker

IRC GEZİ

  1. MaviDeniz / Yavuz Tavus
  2. Mekik / Sinan Uluvar
  3. Mermaid / Veli Kaynar

DESTEK A

  1. Reina / Ender Avcu
  2. Destina / Cengiz Esenkul
  3. Salamis / Soner Amcaoğlu

DESTEK B

  1. Ladies Team Piranha / Gemlik YK
  2. S.O.S. / Tofaş Team
  3. Alesta / Emre Özgen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet