Eker, günde 450 ton su tasarrufuna ulaştı

Su azaltma yolculuğunu sürdüren Eker, günde 450 ton tasarrufa ulaştı   Marka değerlerini süreklilik ve sürdürülebilirlik kavramları üzerine inşa eden Eker Süt Ürünleri, yaşamın kaynağı olan suyun geleceğe taşınabilmesi için tasarruf bilincini ön plana çıkarıyor.

Yayınlanma:
Eker, günde 450 ton su tasarrufuna ulaştı

Su azaltma yolculuğunu sürdüren Eker, günde 450 ton tasarrufa ulaştı  


Marka değerlerini süreklilik ve sürdürülebilirlik kavramları üzerine inşa eden Eker Süt Ürünleri, yaşamın kaynağı olan suyun geleceğe taşınabilmesi için tasarruf bilincini ön plana çıkarıyor. Üretim proseslerinde iyileştirmeler yaparak ürün tonajı başına kullanılan su miktarında tasarruf sağlayan Eker, sürdürülebilir kalkınmayı destekliyor.

 

Dünyamızın doğal kaynakları iklim değişikliği, nüfus artışı gibi nedenlerle giderek azalırken, su kaynaklı problemlerin önüne geçmek büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler tarafından su sorunlarına dikkat çekmek amacıyla belirlenen 22 Mart Dünya Su Günü’nün taşıdığı anlam her geçen yıl artıyor. İş dünyasının odaklandığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları da; “Sudaki Yaşam”, “Temiz Su ve Sanitasyon” ile bunlara bağlı olarak “Sorumlu Üretim ve Tüketim” gibi ilkelerle suyun önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

Sürdürülebilir büyümeye odaklanıyor 

Topluma ve dünyaya fayda sağlayan “iyi” bir şirket olma vizyonu ile hareket eden Eker, küresel amaçları dikkate alarak sürdürülebilir büyümeye odaklanıyor. 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla tasarruflu üretim konusunda yaptığı çalışmaları paylaşan Eker, suyun verimli kullanılmasına dikkat çekiyor.

 

Ürün tonajı başına kullanılan su miktarını yüzde 35 azaltmayı hedefliyor

2019'dan bu yana sürdürdüğü su azaltma yolculuğunda ürün tonajı başına kullanılan su miktarında yüzde 14 tasarruf gerçekleştiren Eker, bu miktarı 2023 sonu itibariyle yüzde 25, 2025 yılı sonu itibariyle de yüzde 35 azaltmayı hedefliyor. Eker, 2021 yılından beri yaptığı çalışmalarla günde 450 ton su tasarrufu sağlıyor. 

 

Gelecek nesillere daha iyi bir gezegen bırakmanın bilinciyle hareket eden Eker, üretim süreçlerini sürdürülebilir bakış açısıyla geliştirmeye devam ediyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet