Endüstriyel tesislerdeki yangınların hasar bedelleri milyon dolarlarla ölçülüyor

Falckon yangınla mücadelede Türk sanayisi ile birlikte çalışıyor   Endüstriyel yangın ve itfaiye hizmetlerinde sektör lideri olan Falckon, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sanayi kuruluşları için “yangınla mücadele hizmeti”, “yangın eğitimi” ve “yangın risklerini ortadan kaldırma faaliyetleri”ni kapsayan entegre çözümler sunuyor.

Yayınlanma:
Endüstriyel tesislerdeki yangınların hasar bedelleri milyon dolarlarla ölçülüyor

Falckon yangınla mücadelede Türk sanayisi ile birlikte çalışıyor

 

Endüstriyel yangın ve itfaiye hizmetlerinde sektör lideri olan Falckon, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan sanayi kuruluşları için “yangınla mücadele hizmeti”, “yangın eğitimi” ve “yangın risklerini ortadan kaldırma faaliyetleri”ni kapsayan entegre çözümler sunuyor. Türk sanayisine hizmet üreten Falckon, geliştirdiği akılcı ve teknolojik önlemlerle şirketler için üretim, müşteri ve itibar kaybını en aza indiriyor.

 

Endüstriyel yangın ve itfaiye hizmetlerinde sektör lideri olan Falckon, endüstriyel itfaiyecilik alanında şirketlerin operasyonlarına katkı sağlayarak, şirketlere değer katıyor. Geçtiğimiz yılı önemli bir oranda bir büyüme ile kapatan şirket, çok sayıda projede yer alarak, pek çok itfaiye profesyoneline istihdam olanağı sağladı. Falckon, ulusal ve uluslararası binlerce firma çalışanının eğitimini sağlayarak, ağ yapısını Türkiye dışına taşıdı. Toplam 250 itfaiye çalışanı ile yangın güvenliği alanında hizmeti veren Falckon, yangına karşı alınması gereken önlemleri tesislere ve üretim merkezlerine özel çözümlerle sağlıyor. 

 

Hasar bedelleri milyon dolarlarla ölçülüyor 

Endüstriyel tesislerdeki yangınların hasar bedellerinin milyon dolarlarla ölçüldüğüne dikkat çeken Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, ‘’Can kayıpları ise çok daha farklı bir boyut. Bazen fabrikayı kaybetmeseniz bile bir üretim hattı 1-2 gün çalışamaz hale geldiğinde sadece milyon dolarlık kayıplardan değil, üretim kaybı, ürün yetiştiremeyip müşteri kaybı ve itibar kaybı gibi şirketleri büyük ölçüde ve uzun süreli etkileyecek krizlerden bahsediyoruz’’ dedi. 

 

Yangınların büyümesinde müdahale hataları 

Falckon’un hizmet verdiği tesislerde çıkan her küçük olay için olay yeri inceleme ve yangın kök neden analizi gerçekleştirdiğini kaydeden Yamaner şöyle devam etti: ‘’Görünen sebepler çoğunlukla sıcak çalışmalar, buharlaşan yanıcıların elektrikle ateşlenmesi, ısınan yağlar ve hidrokarbonların kendiliğinden alev alması, dikkatsiz çalışma ve hatta yıldırım düşmesi ya da araç kazaları gibi dış etkenler olabiliyor. Olayların kök nedenine indiğinizde ise çoğunlukla prosedür eksikliği ya da prosedürlerin doğru uygulanmaması esas suçlu olarak ortaya çıkıyor. Bazı yangınları sadece önlem alarak önlemek her zaman mümkün olmayabilir. Bununla birlikte büyümesi çoğunlukla müdahale hataları ile gerçekleşiyor.’’

 

FFC kare kod uygulaması ile tüm ekipmanlar kontrol altında 

Şirket olarak Ar-Ge yatırımlarına büyük önem verdiklerini anlatan Yamaner, ‘’Kendi mühendislerimiz ile geliştirdiğimiz kare kod uygulamamız ‘Falckon Fire Commander (FFC)’ ile bakımını takip ettiğimiz ve emin olduğumuz sistemlerin gerçek bir olay anında doğru çalışıp, çalışmadığını, hazır olup, olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz. FFC kare kod uygulamamız ile çok kısa bir süre içerisinde ekipmanları kontrol edebiliyoruz. Ekipmana ne zaman dolum yapıldığını, bir sonraki kullanım tarihinin ne zaman olduğunu kare kodu okuttuğumuz zaman görebiliyoruz. Ekipmanın varsa bir eksikliğini tespit edebiliyor, kullanılmaz halde ise bunu anlayabiliyoruz. Bir sonraki dönemde de bakımını rahatlıkla yaptırabiliyoruz. Uygulamanın dünya üzerinde örneği bulunmuyor ve halen de yeni faydalar ilave edilerek geliştirilmeye devam ediyor’’ ifadesini kullandı. 

İş devamlılığı esas hedefte tutulmalı

Yangınla mücadelenin ‘sistem’ işi olduğunu sözlerine ekleyen Anıl Yamaner, ‘‘Bu sistem sadece denetlemelerde evrak göstermek amaçlı olmamalı. Çalışanların can güvenliği ve tesisin iş devamlılığı esası hedefte tutulmalı. Bir yangının herhangi bir işletme üzerindeki olumsuz etkileri göz ardı edilemez. Mevcut yönetmelikler de tesisleri profesyonel itfaiye ekibi bulundurma konusunda zorlayıcı değil. Bunun ‘yapılsa iyi olur’ değil ‘yapılmazsa olmaz’ statüsüne geçirilmesi, üretimin devamı ve sanayinin mevcudiyeti için oldukça gerekli’’ dedi. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet