EÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü “5 Yıllık Tam Akreditasyon” aldı

*Eğitim öğretim ve araştırma kalitesi tescillenen EÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Türkiye’de alanında 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazanan 2 bölümden birisi oldu.

Yayınlanma:
EÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü “5 Yıllık Tam Akreditasyon” aldı

*Eğitim öğretim ve araştırma kalitesi tescillenen EÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Türkiye’de alanında 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazanan 2 bölümden birisi oldu.

Türkiye’de bir ilki başararak YÖKAK’tan beş yıllık tam kurumsal akreditasyon alan Ege Üniversitesinde fakülte ve bölüm bazında kalite ve akreditasyon çalışmalarına devam ediliyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, akreditasyon çalışmaları sonucunda YÖKAK tarafından yetkilendirilen PEMDER Peyzaj Mimarlığı Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (PAK) tarafından 5 yıl süre ile akredite edildi. Eğitim öğretim ve araştırma kalitesi tescillenen EÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Türkiye’de alanında 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazanan 2 bölümden birisi oldu.

Ege Üniversitesinin hem kurum hem de bölüm ve programlar düzeyinde tüm birimlerinin kalitelerinin tescillemesine yönelik çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda eğitim öğretim, araştırma ve geliştirme alanları başta olmak üzere akademik ve idari süreçlerde kaliteyi öncelikli hale getirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Üniversite genelinde yapılan değerlendirmeler neticesinde YÖKAK’tan kurumsal düzeyde 5 yılık tam akreditasyon alan üniversitemiz, son dönende akreditasyon alan program sayısında da önemli bir ivme göstererek büyük bir başarı sağladı. Hepimizin bildiği gibi kalite ve akreditasyon sürecinin önemli bileşenlerinden birisini de hiç şüphesiz bölüm ve programlar oluşturuyor. Bu anlamda tüm birimlerimizde bu felsefemizin yerleşmesi, bir kültüre dönüşmesi, yaygınlaştırılması, kalıcı ve sürdürülebilir olması önem arz ediyor. Bir araştırma üniversitesi olarak kalite standartlarımızı sürekli iyileştiriyor, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önemli bir yol kat ettik, anlamlı kazanımlara imza attık. Bu anlayışımızı yeni birimlerimizin akreditasyonu ile sürdürüyoruz. Üniversitemizin misyonu, vizyonu, stratejik hedefleri doğrultusunda eğitim-öğretim, araştırma -geliştirme, sosyal sorumluluk, toplumsal katkı, yönetim süreçleri ile uluslararasılaşma ve dijitalleşme metriklerinde faaliyetlerini sürdüren Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümümüz 5 yıllık tam akreditasyonu hak kazanarak kalitesini tescilledi. Ulusal ve uluslararası ölçekte donanıma sahip peyzaj mimarları yetiştiren bölümümüz, eğitim - öğretim kalitesi, yürütülen bilimsel araştırmaların özgünlüğü ve donanımlı akademik kadrosuyla alanında ülkemizin öncü bölümlerinden birisi.  Bölümümüzün eğitim kalitesini tescilleyen bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk akredite olan peyzaj mimarlığı bölümlerinden birisi

  EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel,  “Ülkemizdeki Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinin akreditasyon başvuruları 2021 yılı Ocak ayında alınmaya başlandı. 5 bölümün başvurduğu ve toplam 14 ay süren akreditasyon değerlendirme süreci tamamlandı. Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Lisans Programı, PEMDER Peyzaj Mimarlığı Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (PAK) tarafından değerlendirildi ve 2027 yılına kadar 5 yıllık süreyle akredite edildi. Türkiye’nin ilk 5 yıllık tam akreditasyon alan Peyzaj Mimarlığı Lisans Programları arasında yerimizi aldık. Akreditasyon çalışmalarımıza liderlik eden Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza süreçteki destekleri için teşekkür ediyor, sonucun üniversitemiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet