EÜ’de “Tılsımlı Kadınlar Sergisi”

Ege Üniversitesi (EÜ) Emel Akın Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından “Tılsımlı Kadınlar Sergisi”, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluştu.

Yayınlanma:
EÜ’de “Tılsımlı Kadınlar Sergisi”

Ege Üniversitesi (EÜ) Emel Akın Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından “Tılsımlı Kadınlar Sergisi”, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluştu. Emel Akın Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin çalışmalarından oluşan sergi, Öğr. Gör. Şükran Tümer ve Öğr. Gör. Berna Aybartürk küratörlüğünde hazırlandı.

 Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan ve geleceğin gençlerinin, geçmişin tılsımlı kadınları ile buluşturan serginin açılışına EÜ Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gonca Özçelik Kayseri, Öğr. Gör. Şükran Tümer ve Öğr. Gör. Berna Aybartürk’ün yanı sıra; Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya ve Üye İlişkileri Sorumlusu Banu Can Kızıl da katıldı.

Emel Akın Meslek Yüksekokulu giyim üretim, tekstil teknolojisi ve moda tasarım bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan; geçmiş ve geleceğin harmanlandığı eserlerde üç boyutlu sikulent çalışmaları ile doğal yaşamın yansıması olan renkler ve desenler kullanıldı. Öğrencilerin çeşitli materyaller kullanarak oluşturduğu tematik yüzey düzenlemeleri sergilendi.

Çalışmanın öğrenciler için motivasyon kaynağı olduğunu belirten Doç. Dr. Özçelik Kayseri, “Öğrencilerimizin aktif olarak uygulama yapabilecekleri derslerimiz var. Derslerde üretilen materyallerin bu sergide toplu bir şekilde sergilenmesi, öğrencilerimiz açısından büyük bir fırsat oldu” dedi.

Sergilenen tüm çalışmaların el ürünü olduğundan bahseden Öğr. Gör. Tümer, “Yapmış olduğumuz kadın temalı çalışmalarımızda kadının doğurganlığından, el becerisinden ve geleceğe bakış açısından bahsettik. Ayrıca geçmişe damga vurmuş kadınlara da yer verdik. Geçmiş ve gelecekten gelen eserler, kadın teması üzerinde değerlendirilerek, derslerde öğretilenler ışığında kumaş, düğme ve tekstil malzemeleri kullanılarak yeniden yapılandırılara kolajlandı” diye konuştu.

Öğr. Gör. Berna Aybartürk ise kadının çok güçlü bir simge olduğunu ve geçmişteki kadınları, günümüz kadınları tarzıyla yorumladıklarını belirtti. Sanatseverlerin ilgisini toplayan sergi 25 Mart gününe kadar devam edecek.

EGSD - Ege Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreter Nükhet Şenkaya ve         Banu Can Kızıl katılımı ile farklı projeler üzerine de konuşuldu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet