Folklor Takımlarından Vali Karaloğlu’na Ziyaret

Vali Münir Karaloğlu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Belediyenin 4. Uluslararası Folklor Festivali’ne katılan folklor takımı temsilcilerini makamında kabul etti. Vali Karaloğlu Festivalin ülkeler ve şehirler arasındaki...

Yayınlanma:
Folklor Takımlarından Vali Karaloğlu’na Ziyaret

Vali Münir Karaloğlu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Belediyenin 4. Uluslararası Folklor Festivali’ne katılan folklor takımı temsilcilerini makamında kabul etti. Vali Karaloğlu Festivalin ülkeler ve şehirler arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesine vesile olmasını diledi.

Kepez Belediyesi’nin farklı kültürleri bir araya getiren 4. Uluslararası Folklor Festivali’ne yurt dışından 16, yurt içinden 14 ekip olmak üzere toplam 30 ekip ve 900 konuk katıldı. Festival için Antalya’ya gelen folklor takımı temsilcileri ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında kabul eden Vali Münir Karaloğlu, farklı ülkeler ve şehirlerden gelen ekiplere kendi ülkelerinin ve şehirlerinin kültürlerini Antalya’da yansıtmaları ve yaşatmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.

ANTALYA TÜRKİYE’NİN VİTRİNİ

Ziyarette Antalya’nın, hem Türkiye’nin 81 ilinden hem de dünyanın tüm coğrafyalarından tatilini geçirmek ve yaşamak için gelen milyonlarca insana ev sahipliği yaptığını aktaran Vali Münir Karaloğlu Antalya’nın bu yönüyle Türkiye’nin vitrini ve dünyaya açılan kapısı olduğunu ifade etti.

Festivale hem Türkiye’nin çeşitli bölgelerini temsil eden hem de 16 ülkeden folklor gruplarının katılmasının şehrin genel kimliğiyle de örtüştüğünü ifade eden Vali Karaloğlu, “Folklor milletlerin çok önemli kültürel değerleridir. Milletlerin hem kültürlerinin hem de sosyal yaşantılarının müziklerle danslarla anlatıldığı çok önemli kültürel varlıklardır. Milletlerin kendi kültürlerini dünyaya açık bir şehir olan Antalya’da sergiliyor olmasını da çok önemli buluyorum” dedi.

ZAFER HAFTASINDA OLMASI ÖNEMLİ

Konuşmasında Zafer Haftası’na da değinen Vali Münir Karaloğlu “İçerisinde bulunduğumuz hafta Türkiye için önemli bir hafta, Zafer Haftası. Hem Malazgirt Zaferinin hem de Büyük Taarruzun içerisinde bulunduğu bir hafta. Bu festivalin Zafer haftasında, zafer haftası kutlamaları içerisinde olmasının da önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ülkelerinden, şehirlerinden gelip kültürlerini Antalya’da yansıtan, yaşatan tüm katılımcılara ilin valisi olarak teşekkür ettiğini belirten Vali Karaloğlu, Kepez Belediye Başkanı ve ekibini böyle güzel bir organizasyon düzenlemelerinden dolayı kutladı.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK BAĞLARI GELİŞSİN

Ziyaretçilerine Antalya’da oluşturdukları dostluk ve kardeşlik bağlarının ülkeleri arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesine vesile olmasını temenni ettiğini söyleyen Vali Karaloğlu, Türkiye ve Antalya’ya özgü hediyeler verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Hırvatistan, Rusya, Azerbaycan, Adige Cumhuriyeti, Portekiz, Kırgızistan, Gürcistan, Moldovya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Özbekistan, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye’nin dört bir köşesinden profesyonel folklor ekiplerinin katıldığı festival 31 Ağustos Cuma günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet