Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi

Vali Münir Karaloğlu 2. Hestourex Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi.Vali Münir Karaloğlu Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Hestourex Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı’nın...

Yayınlanma:
Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi

Vali Münir Karaloğlu 2. Hestourex Fuarının Açılışını Gerçekleştirdi.

Vali Münir Karaloğlu Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Hestourex Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Karaloğlu, 165 ülkeden 5 binin üzerinde alım heyetinin katılması beklenen Hestourex fuarında standları gezdi.

50 bin ikili iş görüşmesi ile 20 milyar TL'lik ticaret hacminin gerçekleşmesi beklenen Dünya sağlık, spor ve alternatif turizm kongre fuarı 'Hestourex'in kapıları, Antalya'da ikinci kez açıldı.

ANFAŞ Expo Center'da, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen fuarın açılışına Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri de katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da önemli bir eksiğin 'Hestourex'le doldurulduğunu anlatan Vali Karaloğlu, geçen sene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun direktifleriyle yapılan ve elde edilen başarıyla da bu sene Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan fuar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Antalya'nın 2016'daki sıkıntıdan geçen sene yüzde 58'lik büyümeyle çıktığını belirten Karaloğlu, bu yılın 3 aylık döneminde de yüzde 50'lik artış olduğunu söyledi. Karaloğlu, bu rakamların, turizmde 2018 için konulan hedefe ulaşılacağını gösterdiğini kaydetti.

GASTRONOMİ TURİZMİ DE ÇOK ÖNEMLİ

Antalya'nın bugüne kadar 'deniz- kum- güneş'e yaslanarak, bu başarıları sağladığını anlatan Vali Karaloğlu, “Bundan şikayetimiz yok ama Antalya sadece bu değil. Bunun ötesinde çok önemli turizm alternatifleri var. Hestourex'le sağlık ve sporla alternatif turizmde de bir marka şehir olduğumuzu göstermek istiyoruz. Onun için Hestourex tam zamanında devreye girdi. Buna hem Antalya hem Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Bu yılki tema gastronomi de çok önemli. Akdeniz mutfağının en önemli merkezlerinden biri Antalya'da gastronomi turizmi de çok önemli" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu konuşmasından sonra protokol üyeleriyle kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Ardından üç gün sürecek fuarda standları gezen Vali Karaloğlu, şehirlere özgü geleneksel yiyeceklerin de tadına baktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet