Gençlerle Yarına Bir Adım

Rotary 2440.

Yayınlanma:
Gençlerle Yarına Bir Adım

Rotary 2440. Bölge Federasyonu, Heykel Rotary Kulübü ve Nilüfer Belediyesi iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Gençlerle Yarına Bir Adım” eğitim programına katılan gençler, sertifikalarını aldı.

Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi’nin Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Heykel Rotary Kulübü iş birliğiyle bu yıl ikincisini düzenlediği, “Gençlerle Yarına Bir Adım” eğitimleri tamamlandı. 18- 25 yaş aralığındaki gençlerin yeni nesil kişisel gelişim becerileri kazanarak iş hayatlarında öne çıkmalarını sağlamak amacıyla çevrim içi düzenlenen eğitimler 3 ay sürdü.

Katılımcılar, proje kapsamında eğitmen Bülent Gizer’den; liderlik, etkili iletişim, takım olabilmek, müzakere teknikleri, zaman yönetimi gibi konularda eğitimler aldı. Projenin sertifika töreni Nilüfer Belediyesi Nikahevi’nde düzenlendi. 67 başvurunun alındığı projede, eğitimlerin tümüne katılım gösteren 32 katılımcı sertifika almaya hak kazandı.

Sertifikalar Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Guvernör Nedim Atilla, 3.Grup Guvernör Yardımcısı Nazan Yücetaş Boran ve Bursa Heykel Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mevlüde Sezer ile Rotaryenlerin de katıldığı bir törenle verildi.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Ekonomik kriz ve işsizlik gibi sorunlarla yüz yüze olduğumuz günümüzde, siz gençler için iş hayatında varlık göstermek ve başarılı olmak giderek zorlaşıyor. Her geçen gün çıta yükseliyor ve bu rekabet ortamında sizler birden fazla yabancı dil bilmek, farklı teknolojik yeniliklere hakim olmak gibi yeni donanımlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Öte yandan hayatın her alanındaki başarıda iletişim becerileri de son derece belirleyici oluyor. İnsanın kendisini doğru ifade etmesi, potansiyelini doğru yansıtabilmesi çok önemli. O nedenle Nilüfer Belediyesi olarak gençlerin sosyal hayatta, iş hayatında daha üretken, verimli, güçlü olmalarını destekleyen eğitim çalışmaları yapıyoruz. Gençlerle Yarına Bir Adım projemiz de bunlardan biri. Bu eğitim çalışmasının sizleri iş hayatınızda öne çıkaracak bir donanım sağladığını umuyorum. Proje ortaklarımıza, eğitmenlerimize ve projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, sizlere sadece iş hayatınızda değil, hayatınızın her alanında başarılar diliyorum” dedi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Guvernör Nedim Atilla ise “Dünyanın içinde geçmekte olduğu savaş, pahalılık, krizler bizi zorluyor ama umudumuzu kaybetmemeliyiz. Dünya tarihine baktığımızda insanoğlunun nereden nereye geldiğine baktığımızda gidişatın hiç de kötü olmadığını görürsünüz. Tüm bunlar suyun tersine akmadığını, yolunu bulduğunu gösteriyor. O yüzden sizlerin moralinizi yüksek tutarak ‘Biz bu dünyanın geleceğinde varız’ duygusunu içinizden atmadan yaşamanız gereken günleri yaşıyoruz. Siz bizim geleceğimiz, umudumuzsunuz. Sizleri çok önemsiyoruz. Bu umutla bizim gençlerle, gençler için yürüttüğümüz projelerimiz devam edecek” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet