Georgia seçimleri sonrası belirsizlik devam ediyor

Senatonun kontrolunu ele geçirmek için Demokratların iki koltuğun ikisini de kazanması gerekiyor. Demokratların hem senatonun hem temsilciler meclisinin kontrolünü ele geçirdiği Mavi Dalga senaryosu genişleyici mali politikaların...

Yayınlanma:
Georgia seçimleri sonrası belirsizlik devam ediyor

Senatonun kontrolunu ele geçirmek için Demokratların iki koltuğun ikisini de kazanması gerekiyor. Demokratların hem senatonun hem temsilciler meclisinin kontrolünü ele geçirdiği Mavi Dalga senaryosu genişleyici mali politikaların önünü açtığı için hisse senedi için pozitif, tahvil ve dolar için negatif algılanıyor.
ABD borsalarındaki satış nedeniyle dünya piyasalarında önemli bir gerileme görülmüyor. Gelişmekte olan ülke borsaları Çin’in önderliğinde yükselmeye devam ediyor.


Dün aldıklarını vadelide geri veren ABD borsaları, Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor. Endeks için destek ve direnç olarak 1.470 ve 1.510 seviyeleri öne çıkıyor. Türk lirasının gelişmekte olan ülke paralarına göre daha güçlü olmasını endeks için pozitif görüyoruz. Ancak geçmiş tecrübe son kertede belirleyici olanın küresel yatırımcılar olduğunu gösteriyor.


Haber akışında Dünya Bankası’nın Avrupa’nın ve Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı çekmesi öne çıkıyor. Avrupa büyümesinin aşağı çekimesi ve petrol fiyatlarındaki artış Türkiye için olumsuz bir küresel konjonktüre işaret ediyor.


Şirket cephesinde Akbank’ın 2021 için güçlü bütçe tahminleri paylaşması öne çıkıyor. Son günlerde endeksi yenen hisse iyi haberi kısmen fiyatlamış durumda. Bugün Garanti Bankası, Cuma günü İş Bankası ve Yapı Kredi 2021 hedeflerini paylaşacak.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet