GÖKBEL'DE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Gökbel Yaylası'nda 15'incisi düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri onbinlerce kişinin katılımıyla Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Kurtoğlu konserleriyle başladı.Alanya Belediyesi tarafından bu yıl Gökbel Yaylası'nda 15'incisi...

Yayınlanma:
GÖKBEL'DE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Gökbel Yaylası'nda 15'incisi düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri onbinlerce kişinin katılımıyla Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Kurtoğlu konserleriyle başladı.


Alanya Belediyesi tarafından bu yıl Gökbel Yaylası'nda 15'incisi düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin açılış gecesinde onbinlerce kişi Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Kurtoğlu konserleriyle eğlendi. Etkinliklerin ilk gününde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri Güreş Ağası Kerim Yılmaz, Alanya Belediye Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları ile birlikte kurulan çarşı ve pazar meydanını gezerek esnaflara hayırlı işler dileklerinde bulundu. Protokol üyeleri esnaf ziyaretinin ardından geleneksel olarak düzenlenen offroad yarışlarını da heyecanla takip ettiler.

ONBİNLER ŞENLENDİRİCİ VE KURTOĞLU KONSERLERİYLE COŞTU

Etkinliklerin açılış gecesinde ise Alanya Belediyesi yine onbinlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser meydanını hıncahınç dolduran onbinlerce kişi önce Hüsnü Şenlendirici'nin klarnet resitali ile ardından da arabesk müziğin efsane isimlerinden Cengiz Kurtoğlu'nun muhteşem performansıyla coştu. Alanı dolduran onbinlere hitap eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konuşmasına Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yılında vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de minnetlerini ileterek başladı. Başkan Yücel, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Bütün medeniyetleri, bütün eserleri ile, gözümün önüne dikseler, benim gözüm, benim duygum, benim sevgim, yine ıssız dağlar başında yanık kavalını üfleyen yarım çarıklı Türk çobanındadır' sözlerindeki gibi, yaylalar bizim sevdamızdır. Yörük kültürü bizim vazgeçilmez değerimizdir. Özünü ve kültürünü kaybetmemiş Anadolu insanı bizim başımızın tacıdır.

BAŞKAN YÜCEL: "HAYAL BİLE EDİLMEYENLERE TANIK OLUYORUZ"

15 yıl önce, ata yurdumuz Toroslar’da, yaylaların yaylası Gökbel’de yörük kültürümüzü yaşatmak ve Hz. Hamza’dan, Hz. Ali’den bizlere miras kalan ata sporumuzu tanıtmak amacıyla başlattığımız güreşlerimizi, bugün onbinlerce insanımızın katılımıyla gerçekleştirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Yarın Gökbel er meydanında, tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin bu yılki Altın Kemerli Başpehlivanı Antalyalı Ali Gürbüz başta olmak üzere, kırkın üzerinde başpehlivan ve yaklaşık 800 güreşçi kol bağlayacak. Türkiye’nin en iyi pehlivanlarının kıran kırana mücadelesini hep birlikte izleyeceğiz. 15 yıl önce bu günleri hayal bile edemezdik. Şüphesiz ki, her yıl kilometrelerce yoldan Gökbel’e gelerek, muhteşem bir kalabalık ve muhteşem bir coşku oluşturan sizlerin desteği ve ilgisiyle bugünlere geldik. Hepiniz sağolun, varolun" dedi.

"ÇİZGİMİZDEN SAPMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Yücel, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: "Gökbel’in gönlümüzde hep ayrı bir yeri var. Çünkü biz, her görev süremizin bitiminde buradan sizlerle vedalaştık. Ancak bizlere inandınız, bizlere güvendiniz, her seferinde emaneti tekrar ehline teslim ettiniz. Bana duyduğunuz güven ve ekibime verdiğiniz destek için tüm Alanya halkına, sizlere ve tüm gönül dostlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Her zaman bana olan sevginize ve güveninize layık olmaya gayret ettim. Bundan sonra da çizgimizden, duruşumuzdan taviz vermeden, samimiyetten, mütevazilikten ayrılmadan sizin mutluluğunuz ve refahınız için çok çalışacağız. Artık yeni bir sistemle, yeni bir sayfa açıp; yeni bir başlangıç yapıyoruz. Kentimizin dününü de, bugününü de çok iyi biliyoruz, yarınlarını hazırlıyoruz. Bizim hedeflerimiz var, bizim ideallerimiz var; bizim yapacak daha çok işimiz var. Sizlerden aldığımız güç ve destekle; Alanya’yı daha yaşanabilir, refah seviyesi daha yüksek bir noktaya taşıyıp, ulusalda ve uluslararasında parmakla gösterilen bir kent yapacağız. Şehrimizi her yönüyle geliştireceğiz; turizmde de tarımda da, kültürel ve sosyal faaliyetlerde de en üst seviyeye taşıyacağız. Bizler var olduğumuz sürece de, güreş festivalimizi devam ettireceğiz. Gelecek yıl, aynı çoşku ve heyecanla Gökbel’de buluşmak dileğiyle." Konuşmaların ardından Başkan Yücel, Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Kurtoğlu'na çiçekve üzerlerine resimlerinin işlendiği su kabağı hediye etti. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu da üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu 82 numaralı forma hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet