Google Gözünü Sağlık Sektörüne Dikti

Bugün toplam büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaşan dünya sağlık sektöründen kendilerine pay çıkarmak isteyen internet devleri, bu konuda sundukları hizmetleri geliştirmek için özel projeler geliştiriyor. Google da bu kapsamda...

Yayınlanma:
Google Gözünü Sağlık Sektörüne Dikti

Bugün toplam büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaşan dünya sağlık sektöründen kendilerine pay çıkarmak isteyen internet devleri, bu konuda sundukları hizmetleri geliştirmek için özel projeler geliştiriyor. Google da bu kapsamda Amerika’nın ikinci büyük sağlık sistemi olan Ascension ile partner oldu. Yapılan anlaşmaya göre, Google başta doktorlar olmak üzere sağlık hizmeti sağlayıcılarının milyonlarca medikal veriye ulaşmasını mümkün hale getirecek yapay zeka tabanlı bir araç geliştirecek.

Nightingale adını taşıyan proje ortaklığı, Google’ın fitness saati üreticisi Fitbit’i 2.1 milyar dolara satın almasından bir hafta sonra başladı. Nightingale projesi kapsamında sunulacak olan veriler; hasta isimleri, doğum tarihleri, laboratuvar sonuçları, doktorlarca koyulan teşhisler, hastane kayıtları ve tam bir sağlık geçmişini de içerecek.

Anlaşmanın HIPAA kurallarına uygun şekilde gerçekleştirileceğini; gerekli gizlilik ve güvenlik şartlarına da uygun olacağını duyuran Google yetkilileri şunları söyledi: “Ascension’ın sunduğu veriler, sözleşme kapsamında sunduğumuz hizmetleri sağlamaktan başka bir amaçla kullanılamaz ve Google tüketici verileriyle birleştirilemez.”

Google’ın ilk adımı attığı projenin uzun vadedeki hedefi ise sağlık hizmeti sağlayıcıların hasta verilerini sorgulayabilecekleri bulut tabanlı bir platform tasarlamak. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet