Alanya’da Kiracı ve Ev Sahibi Gerilimi Tırmanıyor: Şaşırtan Talepler

Alanya'da ev sahipleri, kiracılarda avukat olmama şartı aramaya başladı. Emlakçılar bu duruma tepki gösterirken, yasal dayanağının olmadığı vurgulandı.

Yayınlanma:
Alanya’da Kiracı ve Ev Sahibi Gerilimi Tırmanıyor: Şaşırtan Talepler

Alanya’da ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek büyüyor. Özellikle son dönemlerde, ev sahiplerinin kiracılarda aradıkları kriterler şaşkınlık yaratıyor. Önceden memur olma ve evli olma şartı gibi talepler öne süren ev sahipleri, şimdi ise kiracının avukat olmamasını tercih etmeye başladığı iddialarıyla gündemde.

Kira sınırlamasının kalkmasının ardından ev sahiplerinin yeni taleplerle ortaya çıktığını belirten Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkanı Özgür Erbaş, bu durumun yasal olmadığını ifade etti. Ev sahiplerinin, meslek ve medeni durum gibi kişisel özelliklere göre kiracı seçmelerinin hukuki bir dayanağının bulunmadığını belirten Erbaş, bu tür taleplerin emlakçılar aracılığıyla da yaygınlaştığını söyledi.

Yasal Olmayan Taleplerin Sonuçları

Erbaş yaptığı açıklamada, "Ev sahipleri zaman zaman bu tür isteklerini emlakçılara iletiyor, ancak ne ev sahibinin ne de emlakçının kiracı seçme gibi bir hakkı bulunuyor. Avukatlara özel bir durum söz konusu değil. Ev sahibi böyle bir şart koştuğunda, kiracı bunu yazılı olarak şikayet ederse tazminat kazanabiliyor" dedi. İzmir’de yaşanan bir örneği hatırlatan Erbaş, bu tür taleplerin yasal olmadığını ve kiracıların haklarını bilerek hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Alanya Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet