Emeklilere Büyük Müjde: Alanya'da 'Emekli Halk Kart' Dönemi Başlıyor!

CHP’li belediyeler, emeklilerin hayatını kolaylaştıracak "Emekli Halk Kart" uygulamasını başlatıyor. Alanya dahil 412 belediyede geçerli olacak kart, gıda alışverişlerinden fatura ödemelerine kadar birçok alanda indirim ve yardım sağlayacak. Ekim ayında dağıtımına başlanacak olan kart, sosyal yardımları yaygınlaştırma hedefiyle büyükşehirlerden başlayarak kademeli olarak tüm CHP'li belediyelere yayılacak.

Yayınlanma:
Emeklilere Büyük Müjde: Alanya'da 'Emekli Halk Kart' Dönemi Başlıyor!

CHP'li belediyeler, emeklilerin geçim sıkıntısını hafifletmek amacıyla heyecan verici bir projeyi duyurdu. "Emekli Halk Kart" uygulaması sayesinde emekliler, birçok alanda indirim ve yardım fırsatlarından yararlanabilecek. Ekim ayında dağıtımına başlanması planlanan kart, Alanya dahil 412 belediyede geçerli olacak.

'Emekli Halk Kart' Uygulaması Nedir?

Emekli Halk Kart uygulaması, emeklilere çeşitli alanlarda indirim ve yardım sağlayacak. CHP'nin 74 yıl sonra ilk kez yerel seçimlerde zafer kazanmasının ardından uygulamaya geçilen bu proje, emeklilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Kart, gıda alışverişleri, doğalgaz ve su faturası ödemeleri gibi günlük harcamalarda kullanılabilecek.

Alanya ve 412 Belediyede Geçerli Olacak

Parti kaynaklarına göre, SODEM bünyesinde "Emekli Halk Kart" için özel bir birim kuruldu. Bu birim, kartın nasıl çalışacağını ve uygulanma yöntemlerini belirliyor. Ekim ayında tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında mevcut kart uygulamaları inceleniyor. Ayrıca, uygulama için bir yönerge hazırlanacak ve yeni bir logo tasarlanacak. Kart, Alanya dahil 412 belediyede geçerli olacak.

Mevcut Sosyal Yardım Kartları

CHP'li bazı belediyelerde hali hazırda mevcut sosyal yardım kartları bulunuyor. Bu kartlara "Emekli Halk Kart" logosu eklenerek emeklilere yönelik hale getirilecek. Sosyal yardımlarda kart uygulamasına geçmemiş belediyeler içinse yeni kartlar çıkarılacak. Bu yeni kartlar da "Emekli Halk Kart" logosu ile donatılacak. Uygulama, önce büyükşehir belediyelerinde başlayacak ve kademeli olarak diğer CHP'li belediyelere yayılacak.

Uygulamanın Yaygınlaştırılması

Kart uygulaması, nüfus yoğunluğuna göre kademelendirilerek hayata geçirilecek. Öncelikli olarak büyükşehir belediyeleri hedef alınacak. İlk yılın sonunda, en düşük nüfus yoğunluğuna sahip belediyelerde de kart uygulaması gerçekleştirilecek. Kartların üzerinde belediye logosunun yanı sıra "Emekli Halk Kart" logosu, kart sahibinin ismi ve kart numarası yer alacak.

CHP Genel Başkanı’nın Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Emekli Halk Kart" uygulamasının tüm CHP'li belediyelerde hayata geçirileceğini duyurdu. Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi açılış töreninde ve Beyoğlu Belediyesi Emekli Evi ziyaretinde, sosyal yardımları yaygınlaştırmak ve hizmetleri ortaklaştırmak amacıyla projeyi başlatacaklarını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet