Güven Güven Güven
GÜVEN GÜVEN GÜVENKazanılması yıllar süren, kırılması saniyeler alanGüven dürüstlükten doğan, ne kadar dürüstseniz o kadar güven kazanılan.Ağaca dayanma kurur. İnsana güvenme ölür .Sevdiğin bayanı bir bölük askerin...
GÜVEN GÜVEN GÜVEN
Kazanılması yıllar süren, kırılması saniyeler alan
Güven dürüstlükten doğan, ne kadar dürüstseniz o kadar güven kazanılan.
Ağaca dayanma kurur. İnsana güvenme ölür .
Sevdiğin bayanı bir bölük askerin içine hiç korkmadan göndermektir. Bilirsin ki o kadın kendini korur. Güven budur.
Kendinden emin olmayan kimseye güvenemez. Güven insanın kendisidir.
Hani bebeklerini havaya atarlar, çocuklar da gülmekten bayılır. Elinden yere düşeceklerini akıllarına bile getirmezler. Çünkü tutacağını bilir. İşte güven budur.
Güven kolay kaybedilir ama çok zor kazanılır. Güveni kazanmak zaman alır.
İnsanlar güven kazanmak için yüzlerce testten geçer. Ve sevginizi de test edersiniz. Güvenmediğiniz birine asla seviyorum diyemezsiniz. Sevginin temel taslarından biri de güvenmektir.
Sevgi gerçeği ise güven nedeniyle uzun zaman alan meşakkatli dönemlerden geçerek oluştuğunu göstermektedir.
Emin olduğunuz kişiye kesinlikle güvenirsiniz. Güvenin tescili anlamını budur.
Kelime anlamı itimat, emniyet. Korku, çekinme ,kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu, yüreklilik, cesaret.
Güveni pek çok biçimde tanımlanabiliriz. İnsanın yaşamında ilk duygu, en temel ihtiyaç ekmek su gibi. Yapılan bilimsel çalışmalarda ise güvenin insanların doğum sırasında ilk kazanılan duygu olduğu ve annenin doğum sürecinde salgıladığı oksitosin ( oxytocin ) hormonuna dayandığı tespit edilmiş.
İnsanlar kendilerini güvende hisseder ise, sosyalleşmeye yaşama yönelirlermiş. Güven duygusu tamamlanmamış olan, güveni eksik olan kişiler ise daimi olarak kendilerini temkinli olmak adına hep güvensiz tavırlar sergileyeceklerdir. Güvenli kli bir sitede oturan insanlar ın sokak kapısının her yerine bir sürü kilitler takdırması Güven içerisinde olmadığını sürekli hissedip ve zamanla çevrelerine karşı nefret ve kin gütme eğilimlerini gösterebilirler.Çevresine karşı güvensizlik duyan bireyler güven duygusu hissetmediklerinden i saldırganlık gösterebilirler. Bunu gayet doğal kabul ederlermiş.. Sebebi ise ilgiye duyarsızlık sevgiyi aldatmaca olarak hissetmeleri .
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.