Harran Üniversitesi Nevruz Bayramı’nı Kutladı

Harran Üniversitesi’nde baharın başlangıcını ve doğanın canlanışını simgeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yayınlanma:
Harran Üniversitesi Nevruz Bayramı’nı Kutladı

Harran Üniversitesi’nde baharın başlangıcını ve doğanın canlanışını simgeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 

Harran Üniversitesinin organizasyonunda Orman Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Genç TEMA, diğer kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılım sağladığı, toprağın uyanışı, baharın gelişi, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olarak geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı,  Osmanbey Merkezi Kafeterya önünde gerçekleştirildi.

Programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, dekanlar,  Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Nevruz etkinliği, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in günün önem ve anlamı ile ilgili konuşmasıyla başladı.

Nevruzun bu coğrafyanın çok önemli bir bayramı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Nevruz kadim bir kutlama geleneğidir. Orta Asya Türkleri tarafından başlatılmış daha sonra İran-Turan coğrafyasında ve sonrasında Selçuklu ile Osmanlı döneminde sürekli Nevruz kutlamaları gerçekleştirilmiştir. Nevruz bereketin simgesi olarak bahar kutlamaları çerçevesinde çiftçilerin tarıma yönelmeleri bolluk ve bereketin artması bu Nevruz bayramının belirtilerindendir. Bu vesileyle hepinizin Nevruz bayramımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından geleneksel Nevruz ateşini Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, protokol üyeleri ile birlikte yaktı. Törende Nevruz’un simgelerinden biri olan demir dövme merasimi de gerçekleştirildi.

Programda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel halkoyunları gösterisi gerçekleştirilirken yakılan nevruz ateşinin üstünden Rektör Çelik ve öğrenciler atladılar. Etkinliklerde ayrıca katılımcılara hedik ikramı yapıldı.

21 Mart Nevruz Bayramı Etkinliği kapsamında Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsünde Harran Üniversitesi personeli ve öğrencileri, Orman Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Genç TEMA, diğer kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılım sağladığı ağaçlandırma programı gerçekleştirildi. Orman haftası kapsamında ve Orman Bölge Müdürlüğü organizasyonu ile yapılan ağaçlandırma etkinliğine milli eğitime bağlı okullar, üniversite öğrencileri ve genç TEMA üyeleri katıldı ve yaklaşık 1000 ağacın dikimi gerçekleştirildi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet