Harran Üniversitesi OSB MYO’dan Ayakkabı Sektörüne Eğitim

Harran Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulunun kendi alanlarında uzman akademisyenlerince ayakkabı devi FLO Şanlıurfa çalışanlarına eğitimler verildi.

Yayınlanma:
Harran Üniversitesi OSB MYO’dan Ayakkabı Sektörüne Eğitim

Harran Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulunun kendi alanlarında uzman akademisyenlerince ayakkabı devi FLO Şanlıurfa çalışanlarına eğitimler verildi.

Belirli aralıklarla çeşitli eğitimler, seminerler ve sanayicilerle işbirlikleri yapan Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, geçen hafta da firma yetkileri ve idarecilerle “Şanlıurfa’da Hazır Giyim Sektörü” webinarı düzenlenmişti.

Yüksekokulun bu haftaki üniversite-sanayi buluşması etkinliği, iş sektörü çalışanlarına yönelik eğitimler oldu. OSB MYO konferans salonunda gerçekleşen eğitimler, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cevher İlhan Cevheri, OSB MYO Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü Öğretim Görevlileri Nuray Işık Uslu ve Meltem Uyaroğlu tarafından verildi.

Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinin cazibe merkezi olduğunu, bölgenin kalkınması ve ihracatın artmasında öncü rol aldığını belirten Meslek Yüksekokulu Müdürü, Dr. Öğr. Üyesi Cevher İlhan Cevheri “Bölgemiz zamanla sanayiye yönelik yatırımlarda cazibe merkezi olacağından, kalifiye çalışanlar ve onların eğitimleri bakımından üniversite-sanayi iş birliği önemlidir. Yerel ve ulusal firmalar bölgenin kalkınması ve imalat sanayisinin gelişiminde önemli katkılar sunmaktadır. Kurumsal kimliğin gelişimi ve üretilen ürünlerin pazarlanmasında kalite, en belirleyici rol oynamaktadır. Kurumsal firmaların bu şekilde yapacakları eğitim ve etkinlikler, işyeri aidiyetini güçlendirmekte, adaptasyonu kolaylaştırmakta, çalışanların iş performanslarını güçlendirmektedir. Böyle eğitimlerin kurumunuz ve şahsınız açısından faydalar getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kalitenin her şeyden önce bir bakış açısı, bir felsefe ve bir yaşam biçimi olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Nuray Işık Uslu “Kalite ve sürekli iyileştirme eğitimleri; katılımcılara farklı bakış açıları getirmekte ve kalite kavramını pekiştirmektedir. Sürekli iyileştirme, küçük adımlarla kendini geliştirerek büyümektir. Eğitim, gelişen dünyada ayakta kalmamızı sağlamaktadır. Böyle eğitimlerin belli aralıklarla alınması gerekir” dedi.

Takım çalışması ve etkili iletişim eğitimlerinin çok önemli olduğunu açıklayan Öğr. Gör. Meltem Uyaroğlu da: “Takım çalışması başarının anahtarlarındandır. Hedefimizi iyi belirlememiz gerekiyor. Hedef belirttikten sonra, iş birliği içinde çalışarak, aidiyet duygusunu iş yaşamına yansıtmamız önemlidir. Etkili iletişimin birleştirici gücü ile kendimizi daha iyi geliştirebiliriz. Böyle çalışmalarla iletişimde yaşanan engellerin giderilebileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Eğitim kapsamında 110 katılımcıya ‘Katılım Sertifikaları’ verildi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet