Hekimlerden YKS Adaylarına Covid Uyarısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 27-28 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) öncesinde düzenlediği basın toplantısında, hatalı, riskli bütün kararlara rağmen başta...

Yayınlanma:
Hekimlerden YKS Adaylarına Covid Uyarısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 27-28 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) öncesinde düzenlediği basın toplantısında, hatalı, riskli bütün kararlara rağmen başta öğrencilerin azmi ve özeni, velilerin ve sınav görevlilerinin desteğiyle aşılabilmesi için yapılması gerekenleri açıkladı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Merkez Konseyi’nin 4 Haziran 2020 tarihinde yaptığı açıklamayla, COVID-19 pandemisi sürerken LGS ve YKS’nin gerçekleştirilmesinin uygun olmadığını, kısıtlamaların kaldırılması ile salgında gelişebilecek yeni bir hızlanma olasılığı varken bir sınav tarihi açıklanmaması gerektiğini belirterek, sınavların salgının tamamen kontrol altına alındığı döneme ertelenmesini istediğini hatırlattı. TTB’nin bu çağrısının karşılık görmediğini belirten Adıyaman, bu noktadan itibaren sınava girecek adayların kaygılarını değil, koruyucu önlemleri artıran bir tutum içerisinde olunması gerektiğini kaydetti.

Adıyaman’ın açış konuşmasının ardından Prof. Dr. Özlem Azap, hijyen ve enfeksiyondan korunmaya yönelik önlemleri, Prof. Dr. Meram Can Saka da sınava girecek adayların psikolojilerinin korunmasına yönelik önlemleri dile getirdiler.

Toplantıda ayrıca, COVID-19 vaka artışlarının yaşandığı illerde sınavda görev alacak kişilere COVID-19 testi yapılması ve test sonucu pozitif olan kişilerinin sınavda görev almasının önlenmesinin bu süreçte alınabilecek en iyi önlemlerden biri olduğu belirtildi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet