Hem gezdiriyor, hem bilgilendiriyor

Konyaaltı Belediyesi, hem gezdiriyor, hem bilgilendiriyorKonyaaltı Belediyesi, Kültürel Miras Farkındalık Etkinlikleri kapsamında Kaleiçi’ne gezi düzenledi. Profesyonel rehber ve arkeolog eşliğinde yapılan Kaleiçi gezisinde vatandaşlar,...

Yayınlanma:
Hem gezdiriyor, hem bilgilendiriyor

Konyaaltı Belediyesi, hem gezdiriyor, hem bilgilendiriyor

Konyaaltı Belediyesi, Kültürel Miras Farkındalık Etkinlikleri kapsamında Kaleiçi’ne gezi düzenledi. Profesyonel rehber ve arkeolog eşliğinde yapılan Kaleiçi gezisinde vatandaşlar, Kaleiçi’nin bilinmeyen yönlerini öğrendi.

Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Kültürel Miras Derneği (ANKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Kültürel Miras Farkındalık Etkinliklerinin dördüncü etap gezisi Attaleia ve Kaleiçi'nde gerçekleştirildi. Arkeolog Dr. Selda Baybo rehberliğinde gerçekleştirilen geziye 60 gönüllü vatandaş katıldı. Arkeolog Baybo, katılımcılara MÖ 159'da Bergama Kralı II. Attalos tarafından Bergama Krallığı'nın bu bölgedeki hakimiyetini sağlaması amacıyla Attaleia adıyla küçük bir liman kenti olarak kurulmasından başlayarak Antalya'nın tarihi Kaleiçi'nde bulunan Kültürel Miras Varlıklarını anlattı.

Etkinlik kapsamında Yat Limanı, Surlar ve Burçlar, Surlardaki Roma Dönemi ve Selçuklu Dönemi Yazıtları, Yivli Minare Cami, Atabey Armağan ve Karatay Medreseleri, Tekeli Mehmet Bey Cami, Nigar Hatun ve Zincirkıran Mehmet Bey Türbeleri gezildi. Roma Dönemi Antik Tiyatrosu, Hadrian Kapısı, Kesik Minare, Hıdırlık Kulesi, Roma Dönemi Kanalizasyon Sistemleri, Kaleiçi Sivil Mimari örnekleri incelenerek, katılımcılara anlatıldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın her bölgesinin tarih koktuğunu belirtti. Başkan Muhittin Böcek, “Bu etkinliğimizle vatandaşlarımız tarihi mekanları gezerken, alanında uzman rehber ve arkeologlarından farklı yönlerini de öğrenme şansı oluyor. Kültürel Miras Farkındalık projemize ilgi her geçen artarak devam ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet