Hemşirelerden Başhekimin ‘Ben Salağım’ Cezasına Büyük Tepki

Antalya’da bulunan Kumluca Devlet Hastanesi’nde Başhekim Ayşegül Alkan görev yerinde bulunmayan hemşireye akıl almaz bir ceza verdi. Hemşireye 500 defa “Ben salağım…” şeklinde başlayan cümleyi kağıda yazdırması tüm...

Yayınlanma:
Hemşirelerden Başhekimin ‘Ben Salağım’ Cezasına Büyük Tepki

Antalya’da bulunan Kumluca Devlet Hastanesi’nde Başhekim Ayşegül Alkan görev yerinde bulunmayan hemşireye akıl almaz bir ceza verdi. Hemşireye 500 defa “Ben salağım…” şeklinde başlayan cümleyi kağıda yazdırması tüm sağlık çalışanları tarafından tepki gördü.

Olayla ilgili kamuoyu açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Türk Hemşireler Derneği konuyla ilgili kamuoyu açıklaması yaptı. Açıklamada “Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan’ın, “düşen bir hasta ile ilgilenmek için görev yerinden ayrılan” bir hemşireye ceza olarak bir kağıda 500 kere “Ben salağım görev yerimi terk ettim” yazdırdığı haberini üzülerek takip etmekteyiz. Bu olay bize, Türk Hemşireler Derneği olarak yıllardır savunduğumuz gibi, sağlık alanında yaşanan şiddetin ve bu şiddeti önlemeye yönelik çözüm önerilerinin tek boyutta incelenmemesi gerektiğini, özellikle sağlık çalışanları arasındaki şiddetin de en az hasta ve hasta yakını tarafında uygulanan şiddet kadar dramatik ve zarar verici olduğunu göstermektedir. THD olarak meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve hiçbir hukuksal mücadeleden kaçınmayacağımızı ve olayın takipçisi olduğumuzu bildiriyoruz.” ifadeleri yer aldı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet