Hemşirelik Mesleğine İlgi Giderek Artıyor !

Hemşirelik mesleğine ilginin giderek arttığına dikkak çeken Araştırma Görevlisi Emir Avşar, “Covid-19 sürecinde salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan hemşireler savaş vermeye devam ediyor. Pandemiyle birlikte çeşitli...

Yayınlanma:
Hemşirelik Mesleğine İlgi Giderek Artıyor !

Hemşirelik mesleğine ilginin giderek arttığına dikkak çeken Araştırma Görevlisi Emir Avşar, “Covid-19 sürecinde salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan hemşireler savaş vermeye devam ediyor. Pandemiyle birlikte çeşitli televizyon kuruluşlarına konuk olan hemşireler, yaşadıkları zorlukları ve sürecin yönetilmesi ile ilgili konuları dile getirerek medyada dikkat çekmeye başladılar” dedi.

“Toplum; haberlerde, özellikle yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide hayatlara dokunabilmek için sarfettiği insanüstü çabaya ve bu mesleğin gerektirdiği profesyonelliğe şahit oldu” diyen Avşar, “Dolayısıyla hem üniversite adayı öğrencilerin hem de ailelerinin Hemşirelik Bölümü’ne ilgisi oldukça arttı ve bu yıl tercih dönemlerinde genel olarak sağlık bilimleri alanında bir yığılma gözlemledik” diye konuştu.

HEMŞİRELERİN ÇALIŞMA ALANLARI ÇOK GENİŞ !

Hemşirelerin geniş kapsamlı çalışma alanlarının olduğunu belirten Avşar , “Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere bağlı hastanelerde , özel hastanelerde , dispanserlerde , aile sağlığı merkezlerinde , Adli Tıp Kurumu'nda , işyerlerinde , okullarda , cezaevlerinde , huzur evlerinde ve daha birçok yerde görevlerini sürdürebilirler. Bulundukları kurumda yönetici pozisyonunda çalışabilirler. Sağlık meslek liselerinde öğretmen olabilmekle beraber , ayrıca akademik olarak araştırma görevlisi-öğretim görevlisi ya da öğretim üyesi (Dr. Öğr. Üyesi , Doç. Dr. , Prof. Dr.) olarak görev alabilirler.” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet