İBB Şehir Tiyatroları Bakırköy Seyircisiyle Buluşuyor

İstanbul’un her ilçesine oyunlarını götürmeyi hedefleyen İBB Şehir Tiyatroları, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin oyunuyla Bakırköy seyircisiyle buluşuyor.

Yayınlanma:
İBB Şehir Tiyatroları Bakırköy Seyircisiyle Buluşuyor

İstanbul’un her ilçesine oyunlarını götürmeyi hedefleyen İBB Şehir Tiyatroları, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin oyunuyla Bakırköy seyircisiyle buluşuyor.

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin,  15 Mart 2022 Salı günü 20:30’da Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde.

Bakırköy’de sahnelenecek oyunun biletleri; İBB Şehir Tiyatroları gişelerinden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ adresinden ve mobil uygulamamızdan temin edilebilir.

İBB Şehir Tiyatroları oyunları sezon boyunca İstanbul’un farklı ilçelerinde sahnelenmeye devam edecek.

Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin

Bir ailenin üç kadını; anneanne, kız ve torun… Üçünün ortak yazgısı, aynı mekanda, dile gelenlerden daha çok içlerinden sessiz sedasız geçen cümlelerde gizli… Erkeklerin yalnız ve eksik bıraktığı yaşamlarında, birbirlerine tutunurken ve giderek birbirine benzerken, geçmiş, şimdi ve gelecek içiçe geçiyor. Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, İstanbul fonunda Ayfer, Başak ve Melis’in hikâyesini anlatıyor. Kadının değişmeyen hikâyesini…

“Kucağıma almışım seni… yürümüşüz beraber, çelik tellere bakmışım, çimentoya, karşıdan yeni yeni çıkan uzun binalara… yerdeki asfalta bakmışım… yolun yarısında yorulanların sigara dumanları arasından geçmişiz, ter kokusu her yer Allah kahretsin, “boğaz havasının içine ettiniz” diye bağırdım. ‘gel kız eve gidiyoruz, sen İstanbul’dan daha güzelsin’ O gün hayatımın en güzel günüymüş, meğerse…”

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, anlatı geleneğiyle tiyatronun çağdaş araçlarını buluşturan oyun, “üç anlatıcılı bir kurguyla ilerliyor. Mekânın birliğine hikâyenin parçalanmışlığı ekleniyor ve farklı bir kurgu ortaya çıkıyor. Bu kurgu, geçmiş, gelecek ve şimdide çakılı kalmış üç hikâyeyi birleştiriyor. Zamanla üç hikâye de tekleşiyor ve ‘kadın’ın hikâyesine dönüşüyor…”

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği oyunda Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet