İlgiyle izlenen BASE 2020 online devam ediyor

BASE bu yıl “Uzak Yakın” temasındaki dördüncü edisyonunda yeni mezun sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Yayınlanma:
İlgiyle izlenen BASE 2020 online devam ediyor

BASE bu yıl “Uzak Yakın” temasındaki dördüncü edisyonunda yeni mezun sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Büyük beğeni ve ilgi toplayan BASE 2020, ziyaret edemeyenler için de websitesi üzerinden izlenmeye devam ediyor.

Ülkenin dört bir yanından, yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında bir araya getiren yeni nesil sanatçı platformu BASE 2020, 20-25 Kasım tarihlerinde Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören BASE’in dördüncü edisyonunda, seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda, 22 şehirdeki 32 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nden mezun 102 sanatçı adayının 117 yapıtı sergilendi. Gündemin nabzını tutarak sanatseverleri Derya Yücel’in küratörlüğünde “Uzak Yakın” temasıyla buluşturan BASE 2020, serginin açılmasıyla birlikte sanat dünyasının değerli isimlerini ağırladı. Aynı zamanda BASE bu yıl bir ilke imza atarak “BASE Talks”u ilk kez online platformda düzenledi. BASE Talks’ta 20’yi aşkın panelde sanat dünyasından yaklaşık 60 konuşmacıyı ağırlandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde, TEB Özel Bankacılık ve Kale Grubu eş sponsorluğunda, Digilogue’un dijital sanat partnerliğinde gerçekleşen BASE 2020 fiziki olarak kapılarını kapatsa da bizzat gidemeyenler, kaçıranlar için yeni mezun genç sanatçılara ait eserleri online olarak sergilemeye devam ediyor.

BASE süresince sergiye eşlik eden ve sanat dünyasının değerli isimlerini bir araya getiren söyleşi programı BASE Talks da yine websitesinden izlenebilir. Ali Akay, Ali Elmacı, Baha Toygar, Beral Madra, Burak Delier, Çelenk Bafra, Evrim Altuğ, Günnur Özsoy, Huo Rf, Melisa Tapan, Misal Adnan Yıldız, Nermin Kura, Selim Birsel, Serkan Özkaya, Taner Ceylan, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Vahit Tuna, Yekhan Pınarlıgil gibi isimlerin de arasında olduğu 60 konuşmacı, 30 söyleşi websitesinde yayında.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet