“İPTAL KARARI DEREKÖYÜMÜZE HAYIRLI OLSUN”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Antalya’nın Korkuteli İlçesi Dereköy yaylasına açılmak istenen kömür ocağına karşı yaşlısı, genci, kadını erkeği Dereköylü vatandaşlarımız...

Yayınlanma:
“İPTAL KARARI DEREKÖYÜMÜZE HAYIRLI OLSUN”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Antalya’nın Korkuteli İlçesi Dereköy yaylasına açılmak istenen kömür ocağına karşı yaşlısı, genci, kadını erkeği Dereköylü vatandaşlarımız ve çevre duyarlısı destekçilerle birlikte uzun mücadeleye rağmen birinci sınıf mutlak tarım alanları ve dikili alanları yok edecek şekilde hukuka aykırı olarak alınan ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI’na karşı açılan davada Antalya 3. İdare Mahkemesi oybirliği ile İPTAL KARARI vermiştir. Başta Dereköy olmak üzere Korkuteli’mize hayırlı olsun.” dedi.

Mahkeme tarafından oybirliği ile verilmiş olan bu karar, kömür madenine karşı verilen duyarlı vatandaşlarımız tarafından verilen mücadelenin haklılığını ortaya koymuştur diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Daha önce de çok kez dile getirdiğimiz üzere açılmak istenen kömür madeni sadece Dereköy’e değil, bütün Korkuteli İlçesi’ne karşı bir risk oluşturmakta olup, madeninin Dereköy’ün en önemli su kaynağı olan Korkuteli Çayı’na, barajına ve onları besleyen su kaynaklarına, sulu tarım yapılan 1.sınıf tarım arazilerine ve tozuyla insan ve hayvan sağlığına zarar verecektir, ayrıca bölgede tarihi kalıntılar da vardır, yani arkeolojik sit alanıdır. Artık bundan sonra tek yapılması gereken madenin açılması sürecinin tamamıyla sonlandırılmasına yönelik olarak ilgili devlet kuruluşlarımızın duyarlılık gösterip ilgili maden ocağı izin ve ruhsatlarının iptal edilmesidir.” dedi.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet