Irak’ın en büyük sektörel fuarı için tüm hazırlıklar tamam: 4. Agro Erbil'de kapılarını açacak
Irak’ın en büyük sektörel fuarı için tüm hazırlıklar tamam: 4. Agro Erbil'de kapılarını açacakAgro Pack ve 2. Irak plastprintpack 2021 fuarlarında Afganistan, İran, Hollanda ve Türkiye'den resmi ülke pavilyonları ile üst...
Irak’ın en büyük sektörel fuarı için tüm hazırlıklar tamam: 4. Agro Erbil'de kapılarını açacak
Agro Pack ve 2. Irak plastprintpack 2021 fuarlarında Afganistan, İran, Hollanda ve Türkiye'den resmi ülke pavilyonları ile üst düzey nitelikte uluslararası katılım sağlanacak.
Irak'ın en büyük tarımsal gıda fuarı olan Agro Pack Irak Erbil, önceki üç edisyonunda da önemli başarıya imza attı. En son 20-23 Kasım 2019 tarihleri arasında 151 katılımcının Irak genelinden 7.245 ticari ziyaretçiyle iş görüşmesi yaptığı bir platform haline gelen fuar, dördüncü kez kapılarını açacak. Ayrıca Irak'ın en büyük plastprintpack etkinliği, Nisan 2019'da Bağdat’ta yaptığı başlangıcının ardından ikincisi gerçekleşecek.
Hem katılımcılar hem de ticari ziyaretçiler adına sinerji yaratabilmek için 4. Agro Pack ve 2. Irak plastprintpack fuarları 23 - 26 Kasım 2021 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı'nda eş zamanlı olarak ziyaretçilere kapılarını açacak.
Agro Pack & Irak plastprintpack, önde gelen Türk organizatörü So Fuar ve Alman fuar uzmanı Fair Trade tarafından ortaklaşa düzenleniyor ve iki organizatör, etkinliğin başarısı için ekiplerinin uzmanlığını bir araya getiriyor. So Fuar'ın İstanbul'daki genel merkezinin yanı sıra Irak'ın hareketli ve güvenli ekonomik metropolü ve tüm Irak'a açılan kapısı olan Erbil'de de bir ofisi bulunuyor.
2021 Ağustos ayı itibarıyla fuar büyük bir uluslarası etkinlik olacağını duyurdu. Halihazırda Afganistan, Ermenistan, İran, Irak, İtalya, Hollanda, Suudi Arabistan, Türkiye ve ABD'den firmaların katılımcı olduğu fuara kayıt olma imkanı devam ediyor.
Afganistan, İran, Hollanda ve Türkiye'den resmi ülke pavilyonları
Afganistan Pavilyonu “Afghan…Naturally” Afgan katılımcılarından oluşan bir heyet tarafından Afgan kuru meyveleri, kabuklu yemişler, tohumlar, baharatlar ve diğer bahçe ürünleri 'Afgan... Doğal olarak' başlığı altında sergilenecek. İki ülke arasındaki ticaretin özellikle susam tohumu, kuru kayısı, antep fıstığı ve sorgum başlıklarında birkaç yıldır canlı olmasına rağmen, Afgan firmalar halihazırda bulunan ticari bağlantılarını genişletmeyi hedefliyor.
İran Pavilyonu: İran Ticareti Geliştirme Örgütü tarafından desteklenen resmi İran pavilyonunda otuzdan fazla İranlı şirket ürünlerini ve çözümlerini sergileyecek.
Hollanda Pavilyonu: Hollanda Krallığı'nın Tahran Büyükelçiliği, Hollandalı katılımcıların ürünlerini sunacağı resmi Hollanda Pavilyonu için yer ayırttı.
Türkiye Pavilyonu: Türkiye Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen fuara Türkiye’den yaklaşık altmış firmanın katılacağı büyük bir Türk pavilyonu organize edilmiş durumdadır.
Kürdistan'dan ve tüm Irak'tan birçok pazar lideri büyük stantlarla temsil edilecek ve ayrıca dünyanın dört bir yanından bireysel katılımcıların da katılım göstermesi bekleniyor.
ArLeAM - Agro Pack Iraq Erbil 2021 Fuarının Platin Sponsoru
Organizatörler, tarımsal üretimde ve meyve ve sebzeler için akıllı ayıklama üretim hatlarında Ermenistan pazar lideri olan ArLeAM'in Agro Pack Irak Erbil 2021'in resmi Platin Sponsoru olduğunu da duyurdu.
ArLeAM, modern Avrupa teknolojilerini kullanarak yoğun meyve bahçeleri yaratan bir Ermeni tarım holdingi olarak yola çıktı. Buna paralel olarak meyve ve sebzeler için akıllı ayırma üretim hatlarını devreye aldı. ArLeAM, 78 metrekarelik standında hem tarımsal ürünlerini hem de meyve ve sebze için ayırma üretim hatlarını tanıtacak.
Irak plastprintpack 2021 Pazar hızında büyümeye devam ediyor
Irak plastprintpack 2019 katılımcıları arasında küresel liderler yer aldı. Avusturya'dan EREMA ve Wittmann Battenfeld, İtalya'dan Cantoni, Çin'den Shanghai Jwell ve Shanghai Jinhu Ekstrüzyon, BAE'den IPS Entegre Paketleme Sistemleri, Türkiye'den Remak Makina ve Almas Film, Arya Pu Pack Machine ve ayrıca İran'ın önde gelen; Apaden Plast, Isfahan Moghadam, Pamian Print, Pasargad Polymer, Poolad Enjeksiyon Makineleri, SLZ, Tak Packing, Tavan Machine Pouya ve Zarrin Nylon Parsian gibi firmalar yer aldı.
Irak’ta kullanılan tüm plastik hammaddeleri ithal edildiğinden, ülke emtia ihracatçıları için büyük bir potansiyel vaat ediyor. 2015 ve 2019 yılları arasında Irak'ın plastik teknolojisi ithalatı, yıllık %16,7'lik büyümeyle 39 milyon Euro'ya yükseldi. Önümüzdeki yıllarda düzenli bir şekilde büyümesi beklenen pazar, Irak’ı bu tür teknolojilerin Ortadoğu'daki en büyük üçüncü Arap ithalatçısı yaptı. 78 milyon Euro hacimle ambalaj teknolojisi ithalatında aynı konuma sahip Irak, baskı ve kağıt dönüştürme teknolojileri için de bölgedeki önemli alıcılar arasında yer alıyor.
Irak 2021 yılında makul bir seviyede dış ticaret fazlası hedefliyor
34,3 milyar ABD doları değerinde hidrokarbon ihracatı ve 30,7 milyar ABD doları değerinde ithalat ile Irak'ın 2021'de 3,7 milyar ABD doları değerinde bir ticaret fazlası elde etmesi bekleniyor. GSYİH'nın 2021'de %1,1 ve 2022'de %4,4 büyümesi bekleniyor. (GTAI, Mayıs 2021)
Bir diğer önemli etken de, 41 milyonluk nüfusuyla Irak, Arap dünyasının Mısır'dan sonra ve Cezayir'le birlikte en kalabalık üç ülkesinden biridir. Nüfusunun 2050 yılına kadar 71 milyona ulaşması bekleniyor. Nüfusun %58'i 25 yaşın altında olan ülke, son derece genç ve gelecek vadeden bir nüfusa sahip.
Irak tarım + kümes hayvanları
Irak, Orta Doğu'nun en büyük ikinci tarım makinesi ithalatçısı konumunda. Suudi Arabistan'dan hemen sonra geliyor ve İran ve BAE'den de öne geçmiş durumda. (VDMA) Irak Kürdistanı'nın kümes hayvanları endüstrisi son beş yılda çarpıcı bir şekilde arttı. Kürdistan Bölgesi'nde şu anda yılda yaklaşık 190 ton et üreten 2.000 tavuk çiftliği var. Irak, Kürdistan tavuğunun ana alıcısı. Kürdistan Bölgesi iş adamları ve şirketleri her yıl Kürdistan çiftliklerinden en az 100-130 bin ton canlı tavuk alıp Irak'ın geri kalanına canlı olarak gönderiyor. Her kilo için ortalama 2.000 dinar fiyat verildiğinde, ticaret 216 milyon ABD doları değerinde. Irak Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın resmi rakamlarına göre Irak, 19 ülkeden tavuk ithal ediyor, aslan payı Türkiye, Brezilya, ABD ve Ukrayna'dan geliyor.
Irak gıda + içecek teknolojileri
2015 ve 2019 yılları arasında, Irak'ın yiyecek ve içecek proses ve paketleme teknolojisi ithalatı, yıllık %17,5'lik bir büyüme oranıyla 76 milyon Euro'dan 145 milyon Euro'ya yükseldi. (VDMA) Bu, Irak'ı Orta Doğu'da bu tür teknolojilerin üçüncü büyük Arap ithalatçısı ülkesi yapıyor. Yerel gıda üretimini ve “Irak Malı” trendini genişletmeye yönelik siyasi iradenin açık bir işareti olarak görülüyor. Önümüzdeki yıllarda sürekli büyümenin devam etmesi bekleniyor.
Irak gıda bileşenleri
41 milyonluk nüfusuyla Irak, uzun süredir Arap dünyasının Mısır'dan sonra ve Cezayir ile eşit düzeyde en büyük üç gıda pazarından biri. Yiyecek ve içecek sektöründeki harcamalar istikrarlı bir şekilde artıyor ve yiyecek ve içecek üretimi, Irak işleme endüstrisinin açık ara en büyük bölümünü kapsıyor. Buna bağlı olarak, yiyecek ve içecek bileşenlerine olan talep sürekli olarak artıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.