İş Garantili Eğitim Çocukları da Sevindirecek

Çankaya Belediyesi, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile birlikte istihdam garantili kurslarına devam ediyor.

Yayınlanma:
İş Garantili Eğitim Çocukları da Sevindirecek

Çankaya Belediyesi, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile birlikte istihdam garantili kurslarına devam ediyor. Kurslara katılanlar hem iş sahibi olma yolunda ilerliyor hem de sosyal sorumluluk örnekleri sergiliyor. Hummalı bir çalışmaya giren atölyede, 1.700 çocuk için 23 Nisan’da teslim edilecek kıyafetler dikiliyor.  

 

Çankaya Belediyesinin İş ve İstihdam Merkezi Giysi Tadilatçısı Atölyesi, şu günlerde anlamlı bir çalışmaya imza atıyor. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği iş birliğinde düzenlenen Giysi Tadilatçısı eğitimine devam eden kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de 1.700 çocuk için 23 Nisan’da armağan edilecek kıyafet dikiyor. Yılbaşında da kimsesiz çocukları giydiren kursiyerler üretmenin ve sosyal faydanın heyecanını bir arada yaşıyor.   

 

YÜZDE YÜZ İŞ GARANTİSİ 

Sosyal sorumluluk projelerini pek çok alanda uygulayan Çankaya Belediyesi, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile birlikte düzenlediği eğitimle kursiyerlere iş bulma imkanı da sağlıyor. Sektörel alanda eğitim vermeyi, bu eğitimlerde başarı gösteren kursiyerlere iş olanakları yaratmayı ve daha kalifiye iş gücü ile ülke ekonomisine katkı sunmayı amaçlayan “Giysi Tadilatçısı” eğitimi, toplamda 552 saat sürüyor. Başarılı olan kursiyerlere yüzde yüz istihdam garantisi verilen eğitimlerde, mesleğin gerektirdiği yeterliliğe sahip kursiyerler özel sektörde faaliyet gösteren firmalarda makineci ya da modelist yardımcısı olarak istihdam ediliyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet