İstanbul’da Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanan ilk iki otel Hilton Grubundan

Konaklama sektöründe İstanbul’da Sıfır Atık belgesine sahip olan ilk otel “Hilton İstanbul Bosphorus” ve “Conrad İstanbul Bosphorus” oldu Kuruldukları günden bu yana çevreye saygılı çalışmalarıyla sektörünün öncü otelleri arasında yer alan Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus, İstanbul’da Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk iki otel oldu.

Yayınlanma:
İstanbul’da Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanan ilk iki otel Hilton Grubundan

Konaklama sektöründe İstanbul’da Sıfır Atık belgesine sahip olan ilk otel “Hilton İstanbul Bosphorus” ve “Conrad İstanbul Bosphorus” oldu

Kuruldukları günden bu yana çevreye saygılı çalışmalarıyla sektörünün öncü otelleri arasında yer alan Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus, İstanbul’da Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk iki otel oldu. Hilton grubu otellerinin İstanbul’daki iki önemli temsilcisi, Sıfır Atık sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalarına 2019’un Mart ayında başlamıştı.

Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus, İnteraktif Çevre firmasının danışmanlığında kurulan Sıfır Atık Sistemleri sayesinde konaklama sektöründe İstanbul’da Sıfır Atık belgesini almaya hak kazanan ilk iki otel oldu. Hilton Grubunun İstanbul’daki iki önemli temsilcisine belgeleri İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilirken; Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus’ta kurulan Sıfır Atık Sistemi örnek uygulama modeli olarak gösterildi.

“Sıfır Atık Sistemi” otellerin tüm alanlarında uygulanıyor

Sıfır Atık sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalarına 2019’un Mart ayında başlayan Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus, detaylı analiz çalışmaları sonucunda otel içinde bulunan atık biriktirme ekipmanları ve geçici depolama alanlarında detaylı bir renovasyona gitti. Sürdürülebilir bir gelecek için Hilton markasının hedefleri ve yasal mevzuat gereklilikleri doğrultusunda kurulan Sıfır Atık Sistemi, her iki otelin de tüm alanlarında uygulanmaya başlandı.

Misafir odalarında yer alan çöp kovalarının yerine iki bölmeli Organik Atık ve Ambalaj Atığı kovaları yerleştiren ve geri dönüşemeyen diğer atıklar için banyo alanlarındaki kovalarda üçlü ayrıştırma sistemine geçen oteller, kat hizmetleri personelinin servis arabalarında ise Organik Atık, Ambalaj Atığı ve Diğer Atıkları ayrı ayrı toplamaya başladı. Mutfak atıklarında da Sıfır Atık Sitemini titizlikle uygulayan Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus, toplantı salonları, ofisler, Spa & Wellness, fitness alanı, kuaför hizmetleri de dahil olmak üzere tüm alanlarında Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun şekilde biriktirme yapıyor.

Otellerin teknik servis alanlarında ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce onaylanmış Atık Yönetim Planı kapsamında tehlikeli ve tehlikesiz atıklar ayrı ayrı toplanıyor ve biriktirilen tüm atıklar çevreyle uyumlu şekilde lisanslı atık işleme tesislerine gönderiliyor. Hilton İstanbul Bosphorus ve Conrad İstanbul Bosphorus, İnteraktif Çevre desteğiyle tüm personeline düzenli olarak hem çevre bilinci hem de sıfır atık konusunda eğitimler veriyor.

Hilton Grubunun İstanbul’daki iki önemli oteli, COVID-19 salgını sebebiyle dünyadaki tüm Hilton otellerinde hayata geçen Hilton CleanStay programı kapsamında konuklarının ve çalışanlarının kişisel

hijyeni için kullandıkları maske ve eldiven gibi koruyucu ekipmanları da, yasal mevzuatın gerekliliklerine uygun olarak topluyor ve çevreyle uyumlu şekilde yönetimini sağlıyor.

İSTANBUL – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet