İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101. Yıldönümü Didim'de kutlandı

Didim'de 12 Mart İstiklal Marşı Kabulünün 101.

Yayınlanma:
İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101. Yıldönümü Didim'de kutlandı

Didim'de 12 Mart İstiklal Marşı Kabulünün 101. Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene katılan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay,  'İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Doğru ve Güzel Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Didim Kaymakamlığı tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif

Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Salonu'nda düzenlenen törene Didim Kaymakamı Mustafa Yiğit, Didim İlçe Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Didim Jandarma Komutanı Gani Solak, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Emniyet Müdürü Yunus Dinç, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, ilçede düzenlenen 'İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Doğru ve Güzel Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşı'nı okumaları esnasında duygusal anlar yaşandı. Zeybek gösterisinin ardından sahnelenen 'İstiklal Yolunda' adlı oratoryo gösterisi ise büyük beğeni topladı.

Tören sonunda ilçe protokolü, 'İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Doğru ve Güzel Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

BAŞKAN ATABAY: TÜM İSTİKLAL ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti için canını feda eden tüm şehitleri anan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Şair Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda gösterilen eşsiz mücadelenin ardından kahraman ordumuza hitaben kaleme aldığı İstiklal Marşı'nı tüm milletimize hediye etmiş. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nda ne güzel söylemiş, 'Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl'. İşte bizler de bu sözlerin ışığında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmaya yemin etmiş kişiler olarak çalışmaya, bu vatanın genç evlatları için daha güzel yarınlar hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet