İzmir’de Korona Testi Kuyrukları Oluşmaya Başladı !

İzmir’de korona vakalarında büyük artış var. Kentteki kamu ve özel hastanelerin acil servislerinde koronavirüs testi  kuyruğu oluştu.Kış ayalarının gelmesi, İzmir’de toplu taşımada sosyal mesafe kurallarının tam olarak...

Yayınlanma:
İzmir’de Korona Testi Kuyrukları Oluşmaya Başladı !

İzmir’de korona vakalarında büyük artış var. Kentteki kamu ve özel hastanelerin acil servislerinde koronavirüs testi  kuyruğu oluştu.

Kış ayalarının gelmesi, İzmir’de toplu taşımada sosyal mesafe kurallarının tam olarak uygulanamaması ve deprem paniği ile hızlanan koronavirüs bulaşı, hasta sayısının tavan yapmasına neden oldu. Acil servislere koronavirüs şikayeti ile başvuran hasta sayısı 2 ila 3 kat yükseldiği bildirildi. Koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşlar kamu ve özel hastanelerin acil servislerine koştu. Kamu kurumlarında test sonucu için 2 ila 3 gün süre verilmesi, özel hastane ve özel kliniklere talebi arttırdı.

Korona Testi Borsası

Özel kurumlarda koronavirüs testinin 300 TL ile 600 TL arasında yapılması vatandaşların tepkisini çekti. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar test sonuçlarının geç çıkmasına ve özel hastanelerin ücretlerine tepki gösterirken, işe gitmek zorunda olan bazı vatandaşlar “İşe gideceğim, sıranın ne zaman geleceği belli değil, özele gitsem pahalı, eğer koronaysam iş yerimdekilere bulaştırıcam.” şeklinde şikayetlerini dile getirdi. Deprem sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter’da yaptığı paylaşım akıllara geldi. Bakan Koca geçtiğimiz günlerde “İZMİR’DE ŞU ANKİ ŞARTLAR COVID-19’UN yayılmasına çok elverişli. Zor günlerin daha da zorlaşmasına izin vermeyelim. Vakaların azalması, kontrolümüze bağlı. COVID-19 sebebiyle yeni kayıplar vermeyelim.” şeklinde paylaşımda bulunmuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet