Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kadınlarla Söyleşi Etkinliği Düzenlendi

Malkara Kent Konseyi, Malkara Belediyesi, Malkara Kaymakamlığı ve Malkara Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde Dünya Kadınlar Günü kapsamında 8 Mart 2022 Salı günü saat 15.

Yayınlanma:
Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kadınlarla Söyleşi Etkinliği Düzenlendi

Malkara Kent Konseyi, Malkara Belediyesi, Malkara Kaymakamlığı ve Malkara Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde Dünya Kadınlar Günü kapsamında 8 Mart 2022 Salı günü saat 15.00’de Halk Eğitim Merkezinde “Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kadınlarla Söyleşi” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkan Vekili Birsen Karataş, Cumhuriyet Savcısı Ogün Durmuş, Siyasi Parti Başkan ve Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Belma Özsoy, Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal, Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Öznur Akyol ve kadınlar katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen “Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kadınlarla Söyleşi” etkinliğinin Moderatörlüğünü Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Öznur Akyol yaptı.

“Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kadınlarla Söyleşi” etkinliğinde Stj. Avukat Anıl Kurt katılımcılara Türk toplumunda kadının yerinin ne olduğu ve kadın haklarının Türk toplumuna nasıl geçtiği,  Türk Medeni Kanunu ile kadına tanınan hakların neler olduğu, çalışan kadınların İş Hukukundaki haklarının neler olduğunu, kadına şiddet ve kadına şiddetin önleme çalışmalarının neler olduğu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 Etkinlikte Stj. Avukat Anıl Kurt yaptığı bilgilendirmelerin ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Programın canlı yayın görüntüsüne ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. https://www.facebook.com/malkarabld/videos/1574487682908675


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet