KADINLARIN ERKEKLERDE EN ÇOK ARADIĞI 10 ÖZELLİK

Uzun boylu, yakışıklı, zengin, zeki… İdeal sevgili adayını düşünürken Çocukken okuduğumuz masallar bizi hemen bir yakışıklı prens hayali kurmaya itiyor. Oysa arayıştaki kadınlara kulak verince daha farklı beklentilere...

Yayınlanma:
KADINLARIN ERKEKLERDE EN ÇOK ARADIĞI 10 ÖZELLİK

Uzun boylu, yakışıklı, zengin, zeki… İdeal sevgili adayını düşünürken Çocukken okuduğumuz masallar bizi hemen bir yakışıklı prens hayali kurmaya itiyor. Oysa arayıştaki kadınlara kulak verince daha farklı beklentilere sahip olduklarını görüyoruz.

Dünyanın lîder kaçamak sitesi Gleeden tarafından yürütülen son araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlar ezberleri bozacak cinsten. Bir sevgilide aranan temel niteliklere dair 2000’den fazla kadın üyeleri arasında yaptığı anket sayesinde, kadınların romantik maceralarını nasıl erkeklerle yaşamak istediklerine dair bir fotoğraf oraya çıkarmayı başardı.

Şefkat ve nezaket; kadınların en çok aradığı nitelikler

Bir kadının gönlünü fethetmek için öncelikle müşfik (%89) ve nazik (%87) olmak gerektiğini vurgularcasına, Gleeden'daki her 10 kadından 9'u âşık olabilecekleri bir erkekte öncelikle bu iki niteliği aradıklarını söylüyorlar.

Ayrıca her 10 kadından sekizi de cömert (%79) veya mizah kabiliyeti (%74) olan bir erkek aramakta. Aktif dinleme özelliğine sahip erkekler ankete katılan kadınların %71'inin cazip gelerek beşinci sırada yer alırken, katılımcıların üçte ikisi (%66) bir sevgilide öncelikle iyimserlik olması gerektiğini dile getiriyorlar.

Özgüven (%52) ve yüksek zeka (%48), katılımcıların ancak yarısının beklentileri arasına girerken, çok daha şaşırtıcı bir şekilde, potansiyel bir sevgili adayında kadınların sadece üçte birinden biraz fazlası Zerafet (%36) ve Yakışıklılık (%34) gibi görsel nitelikleri önemsiyor.

Gleeden'in iletişim direktörü Solène Paillet bu sonuçlara tepki gösteriyor: "İnsanlar yaş aldıkça, fiziksel görünümün önemi de azalmaya başlıyor. Hele ki sevgili ararken, bu tespit iyice haklılığını ortaya koyuyor. Romantik bir macera arayan kadınlar, kendilerinin ilgi odağında olduğu hoş buluşmalar yaşamak isterler. Günlük hayatın rutini içinde üstlenilen roller kadınları kendilerinden uzaklaştırır. Tüm enerjilerini hayattaki görevlerine ayırabilir ve kendilerini unutma eğilimine girebilirler. Bir ilişkiye adım atmaya karar verdiklerinde, bu esas olarak kendileri için hayatta açılmış bir parantez, adeta kaderden çalınmış zamansız bir mutluluk anı yaşamak içindir. Nasıl şefkat ve cömertlik gösterileceğini bilen hoş bir adamla bunu yaşamak istemelerinden doğal ne var… »

  • Bu araştırma, 1-30 Aralık 2022 tarihleri arasında Gleeden platformunu Türkçe dilinde kullanan 2.037 kadın arasında gerçekleştirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet