Kahraman Komandolarımızın Yüksek Eğitim Seviyesi, Tecrübesi Ve Dikkati Sayesinde Bir Facia Daha Engellendi

Barış Pınarı Harekât bölgesinde hayatın normale döndürülmesi ve sivillerin PKK/YPG’li teröristlerce tuzaklanmış binlerce mayın ve EYP’den korunması maksadıyla arama-tarama faaliyetlerine devam eden Kahraman Komandolarımız,...

Yayınlanma:
Kahraman Komandolarımızın Yüksek Eğitim Seviyesi, Tecrübesi Ve Dikkati Sayesinde Bir Facia Daha Engellendi
Barış Pınarı Harekât bölgesinde hayatın normale döndürülmesi ve sivillerin PKK/YPG’li teröristlerce tuzaklanmış binlerce mayın ve EYP’den korunması maksadıyla arama-tarama faaliyetlerine devam eden Kahraman Komandolarımız, teröristlerin yeni bir terör tuzağını daha önledi.
TUZAKLANMIŞ 565 HAVAN ELE GEÇİRİLDİ
Rasulayn’ın doğusundaki bir meskûn mahal araması sırasında sivillere ait bir köy evinin iki ayrı odasına tuzaklanmış toplam 565 havan mühimmatı ele geçirildi.  Odaların bir tanesinde 82 milimetrelik 423 adet diğerinde ise 60 milimetrelik 142 adet havan mühimmatı bulundu. Her iki odada da mühimmatların birbirlerine seri şekilde bağlandığı ve kapı açılınca patlayacak şekilde tuzaklandığı tespit edildi. Tuzaklanan mühimmatların orta bölümünde de bir adet uzaktan komutalı alpa-fire EYP ateşleme düzeneğinin mühimmata bağlı şekilde tuzaklanmış olduğu, böylece ikinci bir mekanizma ile patlatılabilmesi için yedeklendiği tespit edildi. Komandolarımızın yüksek eğitim seviyesi, tecrübesi ve dikkati sayesinde patlatılamadan ele geçirilen mühimmatlar kontrollü şekilde imha edildi. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet