Kara Kışta Sokak Hayvanlarına 400 Sıcak Yuva

Sokak hayvanlarına uygun ortam oluşturmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 20 köpek kulübesini, hayvan popülasyonun yoğun olarak bulunduğu Ünye’deki hayvan...

Yayınlanma:
Kara Kışta Sokak Hayvanlarına 400 Sıcak Yuva

Sokak hayvanlarına uygun ortam oluşturmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 20 köpek kulübesini, hayvan popülasyonun yoğun olarak bulunduğu Ünye’deki hayvan sevkiyat merkezinin de içinde bulunduğu alana yerleştirdi.

Barınaklarda olmayan, doğal hayatta yaşamlarını sürdüren sokak hayvanları için minimum 400 köpek kulübesini doğaya bırakacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, bu çalışmanın yanı sıra 19 ilçeye transfer merkezi projesinin yer tespiti ardından hızla hayata geçirileceğini belirtti.

80 KULÜBENİN YAPIMI TAMAMLANDI

ORKİNOS Derneği Başkanı Aziz İşbakan, Dernek Başkan Yardımcısı Hamdi Sağesen ve hayvansever Nilsu Çanak ile Ünye transfer merkezine giderek yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, “İlçelere 400 tane köpek kulübesi yerleştireceğimizi söylemiştik. 80 tanesinin yapımı tamamlandı. 20 tanesini de ilk etapta Ünye’deki transfer merkezine yerleştirdik. Burası tamamen açık ve hayvanseverler için bir besleme alanı. Çalışmalarımızı hayvanseverlerin ve hayvan temsilcilerinin fikirlerini alarak yapıyoruz. Onlar bize yer gösterecek biz de bu alanlara köpek kulübelerini yerleştireceğiz. 400 sayısı sınırlı bir sayı değil. Talep doğrultusunda ilgili yerlere kulübeleri yaparak bırakmaya devam edeceğiz. Öte yandan 19 ilçeye transfer merkezi kuracağız. Yer tespiti yapıyoruz. Projede HAYTAP ile mutabakata vardık” dedi.

BELEDİYE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR

ORKİNOS Derneği Başkan Yardımcısı Hamdi Sağesen, yapılan çalışmalar için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Belediye burada çok güzel çalışmalar yapıyor. Faaliyetler Ünye ve Altınordu’da hızlı bir şekilde devam ediyor. Belediye, HAYTAP ve ORKİNOS olarak bizlerle fikir alışverişinde bulunuyor. Elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Hayvanları korumak için faaliyetleri hızlandırmamız gerekiyor. Biz de kısa sürede yer gösterimi yaparak kış soğuğunda belediyenin yapmış olduğu kulübeleri yerlerine ulaştıracağız. Derneğimiz ve federasyonumuz adına belediyeye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HER ŞEY ÇOK HIZLI İLERLEDİ

Hayvansever Nilsu Çanak ise “Ben bir buçuk aylık süreçte hayvanlar için gönüllü çalıştım. Bu süreçte Hilmi Bey ve ekibi hayvanlarla ilgili konularla yakından ilgilendi. Zaten sayın bakanımız yapılacak çalışmalar Türkiye’de örnek olacağının sözünü vermişti. Her şey çok hızlı ilerledi. Kış geldi kulübeler koyuldu, beslemeler arttı. Altınordu barınağı rehabilite ediliyor. Yapılan çalışmalar için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet