Kartepe’de Kadınlar Ev Kazaları Anlatıldı

Kartepe Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programları kapsamında Kartepeli kadınlara ev kazalarından korunma ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Yayınlanma:
Kartepe’de Kadınlar Ev Kazaları Anlatıldı

Kartepe Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programları kapsamında Kartepeli kadınlara ev kazalarından korunma ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi verildi.

 

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2022 yılı eğitim programı dâhilinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı kapsamında kadınlara ev kazalarından korunma yöntemleri ve ilkyardım uygulamaları konusunda Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde bilgi verildi.

 

HALK SAĞLIĞI SORUNU

Ev kazalarından koruma ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi veren İş Güvenliği Uzmanı-Çevre Mühendisi Gizem Duygu Coşan “Ev kazaları, kaza çeşitleri arasında önemi gittikçe artmakta olup, bir evin içinde veya bahçesinde, havuzunda ve garajında meydana gelen, çoğunlukla önlenebilir olaylardır. Ev kazaları yaralanma, sakatlanma ve ölüme yol açabileceği için önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ele alınmaktadır” dedi.

 

EVDE YAŞANIYOR

“Tüm kazaların yüzde 25’i evde yaşanıyor” diyen Coşan “Araştırmaya göre ev kazaları en çok kadınların ve 0-6 yaş grubu çocukların başına geliyor. Bu kazaların yüzde 80’inde en azından ezikler, incinmeler, kesilme gibi yaralanmalar ile sonuçlanıyor. Sıklıkla parmaklar, el, baş ve kolda yaralanmalar oluşuyor. Kazaların yüzde 26,2’si evin içinde yürürken, yüzde 25’ise oyun oynarken gerçekleşiyor. Kazaların 1/3’ünde kurban 10 yaş altı çocuklar olup 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ne, 'bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrıların yüzde 80,8'i ev kazalarına bağlıdır” açıklamasında bulundu.

 

EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Sinan Şahin “Belediye personelinin yanı sıra Kartepe’de yaşayan hemşehrilerimiz biz biriz ve bu yüzden eğitimlerimizi planlarken risk gördüğümüz, eksik gördüğümüz,  değinmek istediğimiz konularda duyarlılığı arttırmak amacı ile uzmanlarımız ve eğitmenlerimiz ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Eğitimlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet