Kasnak Kardeşliği Projesi ile Kız Öğrencilerin Eğitimine Destek

Balıkesir’de, Kent Konseyi koordinatörlüğünde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “Kasnak Kardeşliği Atölyesi” projesi hayata geçirildi.

Yayınlanma:
Kasnak Kardeşliği Projesi ile Kız Öğrencilerin Eğitimine Destek

Balıkesir’de, Kent Konseyi koordinatörlüğünde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “Kasnak Kardeşliği Atölyesi” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın eşi Fatma Nur Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz, Benan Bilek ve TEV gönüllülerinin katılımıyla bir atölye düzenlendi.  Balıkesir Meslek Edindirme Kurslarında (BALMEK) bir araya gelen katılımcılar kasnaklara nazar boncukları işledi. 

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Balıkesir Şubesi iş birliği ile imkânları kısıtlı üniversiteli kız öğrencilere burs verilmesi amacıyla hayata geçirilen Kasnak Kardeşliği Projesi devam ediyor. Balıkesir Kent Konseyi koordinatörlüğünde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçen proje kapsamında Balıkesir Meslek Edindirme Kurslarında (BALMEK) çeşitli atölyeler ve eğitimler düzenleniyor. Atölyelerde gönüllü kursiyer kadınlara, Anneler Günü’ne kadar kasnak nakışı eğitimi verilecek. Eğitimlerde işlenen kasnakların satışından elde edilen gelir ise TEV’de oluşturulan Kasnak Kardeşliği Burs Fonu’na bağışlanacak.

 

Proje kapsamında mart ayında düzenlenen atölyede Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın eşi Fatma Nur Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz, Benan Bilek ve TEV gönüllüleri bir araya geldi. Katılımcılar hep birlikte kasnaklara nazar boncukları işledi.  Sosyal medyada Benan’ın Elekleri ismiyle tanınan ve kadınlara yönelik stand-uplarıyla dikkat çeken Benan Bilek ve Balıkesir Kent Konseyi, atölye sonrası TEV Kasnak Kardeşliği Burs Fonu’na bağış yaptı. 

 

  

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet