Katar'dan dünya standartlarında wellness tesisleri

Katar Ulusal Turizm Konseyi'nden dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için en iyi wellness tesisi önerileriHer üç tatilciden biri tatilleri sırasında wellness aktivitelerine katılmayı planlıyor*. Turistlerin tatil rezervasyonları yapmaya...

Yayınlanma:
Katar'dan dünya standartlarında wellness tesisleri

Katar Ulusal Turizm Konseyi'nden dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için en iyi wellness tesisi önerileri

Her üç tatilciden biri tatilleri sırasında wellness aktivitelerine katılmayı planlıyor*. Turistlerin tatil rezervasyonları yapmaya başladıkları şu günlerde, Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC), dünya standartlarında spa ve wellness tesislerinin hizmete açıldığını duyurdu. 

Katar, güneş, deniz ve kumun yanı sıra dünya çapındaki wellness tesisleri ve yaşam kompleksleri sunan, dinlendirici bir tatil arayışında olan turistler için pastoral bir cennet. Ülke, yapım aşamasındaki 117 tesisi ve ziyaretçileri Covid-19'a karşı güvence altına almak ve korumak için uygulamaya konulan bir dizi önlemle tüm dünyadan turistleri tekrar karşılamaya hazırlanıyor.

Katar Ulusal Turizm Konseyi Operasyon Direktörü Berthold Trenkel şunları söyledi: “Katar, sağlık turizmine artan talebi karşılamak için ideal bir konumda yer alıyor. Ülkemiz, dinlenme ve rahatlama arayan turistler için olağanüstü tatil köylerinin yanı sıra, çeşitli su sporu aktiviteleri, çöl maceraları ve mindfulness (şimdiki zaman farkındalığı) inzivası arzu edenler için açık hava aktiviteleri de sunuyor. Katar, dünyanın önde gelen sağlıklı yaşam tesislerine ev sahipliği yapıyor ve wellness turizmine artan talebi karşılarken,  misafirlerimize de Orta Doğu misafirperverliğinin en iyi deneyimlerinden birini yaşatıyor."

Chiva-Som tarafından hizmete açılan yeni Zulal Wellness Resort, Al Ruwais'de benzersiz bir sürdürülebilir tesis olarak dikkat çekiyor. Tesis, ülkedeki en büyük ve bölgenin ilk wellness tesisi ve destinasyonu olacak. Katar'ın kuzeyindeki tesis, güneş arayan aileler veya Arap kumullarına kaçmak isteyen çiftler için bakım paketleri ve olanaklar sunacak.

Bu yılın başlarında açılışı merakla beklenen yeni Hilton Salwa Beach Resort & Villas da hizmete giren bir başka önemli tesis. Kompleksin içinde 3,5 km uzunluktaki tablo güzelliğindeki özel plajlarının yanı sıra, her biri lüks ama gözlerden uzak bir tatil için özel havuz ve bahçelere sahip, konforlu ve geniş, benzersiz sahil villaları da bulunuyor. Tesiste, ayrıca Katar'daki en büyük tema ve su parkıyla birlikte Katar'ın misafirperverliğinin sıcaklığını sergileyen benzersiz, kişiye özel ve dünya standartlarında deneyim sunan yeni bir lüks spa merkezi de yer alıyor.

Hilton Salwa Beach Resort & Villas Spa Müdürü Adele Osborne tesisle ilgili olarak şunları söyledi: “Eforea SPA'daki amacımız, misafirlerimizin sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmelerine yardımcı olmak ve günlük yaşamlarında sürdürülebilir bir sağlık yolculuğuna başlama konusunda kendilerine rehberlik etmek. Zihin, beden ve ruh dengesini gözeten uygulamaları kapsayan, sağlık rutinleri üzerinde çalışıyoruz. 13 terapi odası, iki VIP süiti, geleneksel bir Türk hamamı ve muhteşem termal süit imkanlarımızla misafirlerimizin ziyaretlerinin akabinde kendilerini tamamen dinlenmiş ve yenilenmiş hissedeceklerini umuyoruz."

Mutlaka ziyaret edilmesi gereken diğer özel wellness tesisleri arasında Al Messila, Banana Island Resort, Sharq Village & Spa ve Marsa Malaz Kempinski gibi özel yerler de bulunuyor.

Katar'daki en iyi wellnes  kompleksleri ve tesisleri ise şöyle sıralanabilir:

Zulal Wellness Resort by Chiva-Som – World’s Spa Awards UK tarafından “2020 yılında Dünyanın En İyi Yeni Wellness Tesisi” olarak ödüllendirilen tesis, Doha'nın kuzeyindeki 280.000 m2'lik tenha sahil yerleşim bölgesine yayılmış olan oteliyle, Orta Doğu'nun ilk tam kapsamlı sağlıklı yaşam kompleksi.

Al Messila, a Luxury Collection Resort & Spa – güzel kokulu, yerli bahçelerin bulunduğu otantik bir vahada yer alan, Katar'ın kadınlara özel ilk beş yıldızlı wellness tesisi ve son teknoloji bir sağlık merkezi. Tesiste üç terapi havuzu ve dört hidro-wellness alanı dahil olmak üzere hidro-termal tesisler bulunuyor.

Banana Island Resort – yemyeşil botanik bahçelerine yayılmış, turkuaz renkli lagünlerle çevrili özel bir adada yer alan tesiste 141 oda, süit ve villalar, spa ve denge wellness merkezi, sörf havuzu ve dalış merkezi bulunuyor.  Anantara tarafından işletilen Banana Island Resort Doha, dinlendirici bir tatil arayanlar için hayat dolu bir otel olarak dikkat çekiyor.

Sharq Village & Spa, a Ritz-Carlton – Katar'ın en büyük ve en lüks spa'larından biri olan tesis geleneksel bir Katar köyü model alınarak inşa edildi. Spa ve  hamam odaları, saunalar ve bayanlara özel bir alanın yanı sıra, her biri Katar'ın zengin sağlıklı yaşam kültürünü yansıtan farklı bir temaya sahip 23 bakım odası ve dört spa alanı da bulunuyor. Tesiste sunulan bakım paketlerinin yaklaşık yarısı yerel deneyimlerden ilham alırken, misafirlere bir destinasyonu tanımaları ve yerel wellness uygulamaları ile yerel malzemeleri deneyimlemeleri için yeni ve farklı bir alternatif sunuyor.

Marsa Malaz Kempinski, The Pearl-Qatar – The Pearl-Qatar'da özel bir sahil şeridinde konumlanmış olan bu beş yıldızlı otel, sükunetli bir ortamda 3.000 m2'ye yayılan ve 21 bakım odası içeren bir spa'ya sahip. Otelde ayrıca yedi restoran, dört bar, özel bir plaj, tenis kortları ve son teknoloji bir fitness merkezi yer alıyor.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet